Interieur | Wolterinck, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Warm en krachtig interieur | Wolterinck

Midden in de weilanden, tussen de schapen en de fruitgaarden, is de ultieme plek om te ontsnappen aan het hectische leven. Een woning op een unieke locatie als deze hoort rustig en licht te zijn. Voor de bewoners was er slechts één ontwerper die hun wensen perfect kon vertalen: Marcel Wolterinck. Ze waren geraakt door zijn kenmerkende signatuur en de rustige, lichte sfeer die de topdesigner neerzet. De nieuwbouwvilla die op deze plek herrees, vervult alle wensen van de bewoners. Juist vanwege het pure, ruige natuurlandschap rondom de woning, komt het aardse interieur perfect tot zijn recht.

Bouw: Aannemersbedrijf West-Friesland. Louvrepanelen: Livium BV

Parketvloer: ’t Saense Parkethuys. Karpet: Carpetlinq. Raamdecoratie: Indivipro. Interieurarchitect: Wolterink. Domotica & B&O installatie: Domotica B&G Audio Video Domotica.

Binnendeuren: Vonder Interieurbouw. Stalen binnendeuren: Perfect View Windows

 

Ruimtelijkheid

De natuurlijke toon van buiten zet zich binnen onverminderd voort. De vloer laat de entree ruimtelijk ogen in zowel lengte als breedte. Die ruimtelijkheid wordt vergroot door de trap, ontworpen uit staande platen die uit de wand zweven. Een interieur van de hand van Wolterinck is niet af zonder kunst, en dat blijkt direct bij de warme ontvangst in de entree: op de glazen kast trekt een standbeeld met de signatuur van kunstenaar Pépé Grégoire meteen de aandacht.

Haard: Boley Exclusieve Openhaarden. Raamdecoratie: Indivipro Netherlands.

Interieur | Wolterinck, the art of living

Keuken: Culimaat BV.

Rust en harmonie

Vanuit de entree loop je rechtdoor naar het hart van de woning. Ook hier vormt ruimtelijkheid een spil. In het midden komen horizontale en verticale zichtlijnen samen, er is gespeeld met hoogtes en door middel van contrasten is er een spannend geheel ontstaan. “Er gebeurt veel en nog steeds heerst er rust en harmonie”, licht Wolterinck toe. Vanuit de zithoek hebben de bewoners een mooi uitzicht op de perenboomgaard. De sofa’s met gevlochten suède rug en het kunstwerk van Arty Grimm zijn indrukwekkende blikvangers in het interieur. Waar de omgeving in de living zich vooral weids uitstrekt, reikt het oog in de keuken zo hoog als de hemel. In de keuken prijkt een zacht ogend eilandblok van gezoet natuursteen dat een contrast vormt met de stoere doorkijkhaard, die verfraaid is met een verkapte natuursteen. Op deze wijze wordt de pure, ruige sfeer van de weilanden doorgetrokken in de woning, daar waar andere materialen met elkaar zouden concurreren.

Sauna: VSB Wellness BV.

 

Finishing touch

Na een lange dag kunnen de bewoners tot rust komen in het souterrain, waar zich de sauna en de wijnkelder bevinden. Wolterinck verheft ook de wijncollectie tot een kunstwerk: in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, zijn hier de flessen niet met de kurk maar met het etiket naar voren gepositioneerd. Aan de wand bij de keldertrap hangen halfronde bollen van het merk Henge. Deze lijken tegen de muur te zweven en vormen, in combinatie met het wijnregaal en de schilderwerken, een contrast tussen nieuw en oud.

Interieur | Wolterinck, the art of living

Karpet: Carpelinq. Lederen wandbekleding: Alphenberg Leather. Parketvloeren: ’t Saense Parkethuys. Raamdecoratie: Indivipro Netherlands. Maatwerkinterieur: Vonder Interieurbouw.

 

Natuurlijke materialen

Hoewel de mainsuite op de bovenverdieping ligt, doet de hoogte niets af aan de verbinding tussen binnen en buiten. Ook in de mainsuite voeren sobere, aardse tinten en natuurlijke materialen de boventoon in het interieur. De hoofdwand van suède ‘kussens’ en de hanglamp van geblazen, matte bolvormen voorzien de mainsuite van klasse. In de badkamer is er één materiaal dat direct je aandacht trekt: het natuursteen met lichte aderen. “Het schuift allemaal in elkaar”, zegt Wolterinck. “De materialen passen bij elkaar als een schilderspalet van wit, beige, bruin, oker en andere warme tinten.”

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Peter Baas 
Fotografie exterieur: Pieter Prins Fotografie

___
Wil je meer zien van Wolterinck?