Warm en stoer interieur voor moderne, landelijke woning

Master Totaalinrichting

Toen de bewoners bij toeval een bescheiden jaren zeventig woning ontdekten, zagen ze direct de potentie om hier hun droomhuis van te maken. De positie van de woning midden op de grote kavel, de afstand tot andere woningen en de uitbreidingsmogelijkheden, deden hen besluiten het te kopen. Er volgde een grondige verbouwing van de gehele woning. Master Totaalinrichting realiseerde in nauwe samenspraak met de bewoners een warm en schitterend interieur met een optimale indeling.


Exterieur

Landelijke woning, Woonkeuken, Master Totaalinrichting, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Ducktub hottub

Welvaere

De bewoners lieten hun vorige verbouwde woning ook door Master Totaalinrichting inrichten. Toen zij kort daarna als een blok vielen voor hun nieuwe woning, lieten ze de specialist ook voor deze woning het interieur ontwerpen en inrichten wat betreft vloeren, wandafwerking, raamdecoratie, zonwering en een groot deel van het meubilair. De bewoner vertelt: “We hebben veel gespard met elkaar over het ontwerp: de tekeningen en ideeën gingen heen en weer. Eigenlijk is bijna alles uiteindelijk geworden zoals Master Totaalinrichting het getekend had.” Eric van den Brink van Master Totaalinrichting vertelt: “Omdat we elkaar al kenden, ging de samenwerking heel makkelijk.” De bewoonster vult aan: “Ik heb aangegeven dat ik graag de kleur groen uit ons net nieuwe interieur wilde meenemen, net als het type gordijnen.” Eric: “En niet te vergeten de afbeelding van de Nachtwacht, alleen hebben we die voor deze woning op airtex geleverd.” Dit kunstwerk vult een groot deel van een wand in de keuken en is een sfeervolle eyecatcher en prachtige aanvulling op het stoere, warme interieur.

Wellness aan huis
Vanuit de tuin is nog goed de omvang van de oorspronkelijke woning te zien: alleen daar is de woning twee verdiepingen hoog en voorzien van een nieuw rieten dak, een vide ter hoogte van de entree en een dakkapel met zwarte, houten gevelbekleding. Aan de zij- en achterkanten is beneden veel extra woonoppervlakte gerealiseerd. Deze uitbouwen zijn wit gestukt en geven een stoere, moderne uitstraling aan de woning, net als de zwarte kozijnen en lamellen. De tuin is onder architectuur aangelegd en heeft meerdere terrassen, waaronder een veranda direct aan de woning voorzien van dakramen, heaters en de screens. De eigenaren hebben een eigen ‘wellness-centrum’ in hun tuin gemaakt. De bewoonster vertelt enthousiast: “We maken veel gebruik van onze sauna, hottub en het dompelbad, dat is echt genieten.” Dat geldt ook voor de ruime buitenkeuken van stoer hout en beton, die eigenhandig door de bewoner is gemaakt.


Benedenverdieping

Landelijke woning, Woonkeuken, Master Totaalinrichting, The Art of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Domotica & schakelmateriaal

Gira

Meubelen

Keijser&Co

Interieur architect

Master totaalinrichting

Audio & video

B&G Audio | Video | Domotica

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Blik omhoog en naar buiten
De ruime entree geeft al bij binnenkomst veel prijs van de woning. Dankzij de maatwerk stalen taatsdeuren kijk je namelijk de prachtige living binnen en zo verder door naar de tuin. De houten open trap met stoere zwarte reling leidt naar de tweede verdieping met gastenkamer en -badkamer. Via de entree kom je ook in de werkkamer met maatwerk-bureau en vitrinekast. In tegenstelling tot de rest van het donkere maatwerkinterieur, is hier voor licht hout gekozen als contrast met de donkere tegelvloer. Voorbij de entree ligt een eikenhouten plankenvloer, waarbij de meubels in donkere tinten juist mooi afsteken. De inrichting van het toilet in de entree is door de bewoonster bedacht: hier is gekozen voor goudkleurige accessoires die ook terugkomen in andere accessoires van de woning. De kunst aan de muren, die ook in de keuken en woonkamer een belangrijke rol speelt, maken van het toilet een sfeervolle ‘kleinste kamer in huis’.

Groene oase
De bewoner vertelt: “Master Totaalinrichting heeft bijna het hele interieur bedacht. We waren er meteen blij mee, er was gewoon geen speld tussen te krijgen.” Judith Bertoen van Master Totaalinrichting: “Omdat we al samenwerkten, ging het invullen van de plattegrond heel soepel. We hadden steeds contact over de mogelijkheden en wat we voorstelden viel in goede aarde.” Dat geldt ook voor de woonkamer waar een gezellige sfeer heerst, mede dankzij de groene tinten, zoals toegepast in het luxueuze behang met glinstering. De leeshoek is een uitnodigende plek dankzij de maatwerkboekenkast, de groene loungestoel en het zachte ronde karpet: een plek waar de bewoonster graag zit. De grote bank tegenover de tv is in een warme groene tint in een zachte velours uitgevoerd en nodigt uit om helemaal in weg te kruipen. Grote planten maken het groene beeld compleet. Via de woonkamer kom je in de woonkeuken die door een doorkijkhaard, een vaste glazen pui en twee taatsdeuren van elkaar zijn gescheiden, maar toch met elkaar verbonden zijn dankzij het vele glas.

Tafelen en koken bij de nachtwacht
De bewoners brengen veel tijd door in de grote, gezellige woonkeuken en zitten er vaak aan de boomstamtafel nabij de doorkijkhaard met televisie. De keuken grenst aan de achterzijde aan het overdekte terras. De beige gordijnen zijn voorzien van een groene glinstering, passend bij de groengrijze tint van de muren. Het kookeiland staat op de overgang tussen de eikenhouten vloer en de donkergrijze tegelvloer en heeft aan de voorzijde twee wijnklimaatkasten. Het donkere natuur-stenen werkblad contrasteert met de gebroken witte hoogglans kastdeuren. Het kunstwerk ‘de Nachtwacht’ is op een donkere wand geplaatst en wordt subtiel verlicht via vijf zwarte plafondspots.


Badkamer

Landelijke woning, Woonkeuken, Master Totaalinrichting, The Art of Living

Alle leveranciers van de badkamer

Kranen & douche

Hotbath

Opvallend behang
De slaapkamer is toegankelijk via de keuken en heeft aan de ene zijde de beschikking over een badkamer en aan de andere zijde over een walk-in-closet. Het hotel chique bed beschikt over een velours hoofdbord en staat op een groot beige karpet. De bewoonster is erg blij mee het hoofdbord net als met het grafische behang: “Ik ben zo blij dat ze dit behang voorstelden bij het ontwerp, het staat prachtig bij het bed.” De badkamer -uitgevoerd in natuurlijke tinten zoals taupe – heeft een opvallend houten wastafelmeubel met grillig gevormde stenen waskommen. Tegenover dit meubel is de ingang van de ruimte met dubbele stortdouche.

Editor: Rob van Sambeeck

Datum: 14-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jaro van Meerten