Warm en uitgesproken interieurontwerp gecombineerd met adembenemend uitzicht

RA. Studio

In een appartement van woon- en kantoortoren-complex The Valley, dat is uitgeroepen tot het groenste gebouw van Amsterdam en de beste ‘skyscraper’ van de wereld, woont een gezin op een van de allerhoogste etages. De drie torens hebben een uitgesproken architectuur met opvallende geometrische lijnen. Het uitgesproken interieurontwerp van RA Studio sluit daar naadloos op aan.


Living

Interieurontwerp, architectuur, RA. Studio

Alle leveranciers van de living

Karpetten & Tapijten

Van Besouw

Stalen deuren

De Rooy Metaaldesign

Kleurrijk interieur

Reineke Antvelink van RA Studio: “Toen we hier voor het eerst in de witte ruimte op deze hoogte kwamen, voelde het bijna alsof je geen grond onder je voeten had. We voelden meteen aan dat het interieur wel warm en kleurrijk mocht zijn. Daarom kozen we bijvoorbeeld voor een wand van eikenhout in de woonkamer. We hebben ook met blauwe tinten gewerkt om zo de connectie met buiten te maken. De lijnen van het gebouw hebben we terug laten komen in de vloer.”


Eetkamer

Interieurontwerp, architectuur, RA. Studio

Alle leveranciers van de eetkamer

Interieur

RA. Studio

Gordijnen

Onel Window Dressings
Interieurontwerp, architectuur, RA. Studio

Geborgen gevoel

De gordijnen met een print vormen een element op zich. Als ze gesloten zijn, geven ze een geborgen gevoel; open zorgen ze voor veel daglicht en een oneindig uitzicht over de stad. De vloer in het woongedeelte bestaat uit twee tinten die in geometrische vormen zijn gelegd. Het warmrode karpet onder de bank is op maat gemaakt en loopt taps toe. De maatwerkwand van verticale eikenhouten planken heeft een fraaie open kast, die dienstdoet als bar. Het zwevende dressoir met lades is in donkerder hout uitgevoerd. Om de ovalen houten eettafel staan zes gestoffeerde stoelen, die prachtig samengaan met de royale bank, de fauteuil en de barkrukken.


Bovenverdieping

Interieurontwerp, architectuur, RA. Studio

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Gordijnen

Onel Window Dressings

Karpetten & Tapijten

Van Besouw

Een prachtig totaalbeeld

Het huurappartement was al voorzien van een keuken, sanitair en kledingkasten. Hoewel RA Studio doorgaans complete interieurs realiseert, was hier de uitdaging om met deze bestaande elementen een zo passend mogelijk interieur te maken. “We hebben gekeken naar wat het pand nodig heeft en wat bij de bewoners past. Ze houden van warme kleuren en spannende printen. We hebben dan ook veel met kleur gewerkt en zelfs de plafonds en bestaande deuren een kleur gegeven.” De slaapkamers zijn allemaal sfeervol ingericht en van een zachte vloerbedekking voorzien, die weer past bij het kleurenpalet in de woonkamer. De hoofdborden van de bedden werden door RA Studio ontworpen, net als alle gestoffeerde meubels, bedlampjes en de sierkussens. Met al die op maat gemaakte interieurelementen hebben de bewoners een persoonlijk en warm interieur dat wordt omgeven door een vrij en ruim uitzicht.

Editor: Media team

Datum: 07-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal