Warm familiehuis waarin maatwerk de hoofdrol speelt en zorgt voor een thuisgevoel

Hans Kuijten & Van Houtum Architecten

Bij binnenkomst in deze sfeervolle rietgedekte villa in Brabant, stap je gevoelsmatig in een andere wereld. Architect Stan van Houtum en interieurontwerper Hans Kuijten wisten hier door het al het maatwerk een omgeving te creëren die aanvoelt als een warme deken. Thuiskomen voelde nog nooit zo fijn!


Ontwerp

Maatwerk, rijke materialen, Hans Kuijten, Van Houtum Architecten

Alle leveranciers van het ontwerp

Openhaard

Verbruggen Fire & Design

Bijzondere transformatie

Toen de opdrachtgevers deze villa kochten, gelegen in een groene omgeving, verkeerde het nog in een verouderde staat. Om het geheel te transformeren naar hun droomhuis, schakelden zij de expertise van Stan van Houtum en Hans Kuijten in. Tijdens een eerdere kennismaking waren zij erg gecharmeerd geraakt van de warme signatuur en persoonlijkheid van de ontwerpers, Stan van Houtum die garant staat voor het vertalen van alle persoonlijke wensen en Hans Kuijten die met zijn unieke designs naam maakten in de entertainment-, hospitality- en interieur-wereld. In het ontwerptraject vormde de creatieve visie dan ook de leidraad. Dit resulteerde in de realisatie van een warm familiehuis met heerlijk thuisgevoel.


Interieur

Maatwerk, rijke materialen, Hans Kuijten, Van Houtum Architecten

Alle leveranciers van het interieur

Lederen bekleding

Alphenberg Leather

Kokendwaterkraan

Quooker

Beeld & Geluid

Audio TV Centrum

Parketvloer

Royal Dutch Floor

Rijke materialen en maatwerk

In het interieur voeren natuurlijke, rijke materialen en rustige tinten de boventoon. Hierdoor is een warme, serene woonbeleving ontstaan. De gekozen hoofdmaterialen, waaronder hout, natuursteen, staal en leer, gecombineerd met zwarte accenten, komen in iedere ruimte terug en creëren zo een fijne eenheid. De hoogwaardige uitstraling dankt het interieur onder meer aan het vele maatwerk. Zo zijn alle vaste meubelelementen, waaronder de kastenwanden, de keuken, de ombouw van de bedden en zelfs de deuren, door de interieurontwerper op maat ontworpen. Hoe verder je kijkt, hoe meer details je ziet. De kastenwand in de living, de haardombouw en het keukeneiland zijn bijvoorbeeld voorzien van een houten bekleding met een structuur met verspringende dieptes. In de inloopkast is de maatwerk kastenwand verfijnd met een prachtige, gefreesde tekening, die het element een oosterse touch geeft.


leefruimtes

Maatwerk, rijke materialen, Hans Kuijten, Van Houtum Architecten

Alle leveranciers van de leefruimtes

Lederen wandbekleding

Alphenberg Leather

Raamdecoratie

Zonnelux

Gietvloer

DRT Gietvloeren

Vakantiegevoel

Op de begane grond genieten de opdrachtgevers onder meer van een riante living, speelkamer annex kantoorruimte en fantastische woonkeuken. De slaapsuites en badkamers op de bovenverdiepingen zijn ondergedompeld in een chique hotelbeleving. Maar met mooi weer kunnen de opdrachtgevers plaatsnemen in een luxe poolhouse. Door de sfeervolle aankleding in combinatie met de stijlvolle, Mediterrane tuin met groot zwembad, waan je je direct op het zonnige Ibiza. Om het gevoel van eenheid te versterken, is ook de look & feel van de architectuur meegenomen in het ontwerpplan. Details zoals verlichting en aankleding met losse meubels en decoratie zijn zorgvuldig vormgegeven. Hierdoor is een fantastische totaalbeleving gecreëerd waarin je je direct thuis voelt!

Editor: Media team

Datum: 04-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Peter Baas