Warm interieur door een high-end karpet

Carpetlinq

Vloertegels, parket, laminaat, linoleum of gietvloer; de mogelijkheden om je vloer te bekleden zijn tegenwoordig eindeloos. Voordat je een vloer kiest denk je er vast goed over na, het is namelijk een hele investering. Welke keuze je uiteindelijk ook maakt, het is het vloerkleed, of karpet, dat jouw interieur uiteindelijk een warme, persoonlijke of authentieke uitstraling geeft. Het juiste vloerkleed brengt de ruimte tot leven. Een bedrijf dat zich daar helemaal in kan vinden is Carpetlinq. Zij zijn een groothandel in high-end karpetten en kamerbreed tapijt. Daardoor zijn zij onderdeel van veel bijzondere projecten en kunnen zij je precies vertellen wat de voordelen van een prachtig karpet zijn. 

Voordelen van een vloerkleed

Zoals al werd benoemd zorgt een mooi tapijt ervoor dat het interieur warmer en daardoor toegankelijker oogt. Daarnaast kun je het vloerkleed ook gebruiken om eenheid en samenhang binnen het interieur te creëren. Dit kun je doen door voor een karpet in dezelfde kleuren van het interieur te kiezen. Maar ook doordat meubilair vaak op het vloerkleed geplaatst wordt raken verschillende elementen binnen het interieur met elkaar verbonden. Daarnaast is een praktisch voordeel van een vloerkleed dat het geluid dempt. De akoestiek in de ruimte wordt beter en een echo zal verdwijnen. Maar ook als je in een appartement woont en onderburen hebt, zullen zij minder geluidoverlast ervaren.

Meer over Carpetlinq

De vloerkleden van Carpetlinq zijn uniek en worden met de hand vervaardigd. Hierdoor kunnen producten van elkaar verschillen en dat is juist hetgeen dat de collectie zo bijzonder maakt. Dit betekent ook dat vrijwel ieder karpet op maat gemaakt en geproduceerd wordt. Deze ambachtelijke methodes gaan hand in hand met nieuwe, moderne technologieën. Zo worden bijvoorbeeld verschillende technieken van kwaliteitsafwerking toegepast om zo altijd tot het gewenste resultaat te kunnen komen. De high-end tapijten passen daardoor bij zowel een modern als een traditioneel interieur.

Editor: Media team

Datum: 10-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Carpetlinq