Warm interieur door het gebruik van aardetinten

Jolanda Vogels

Het is een zonnige dag in het centrum van een gezellig Brabants dorp. Hier ligt een prachtig appartement op de tweede verdieping van een iconisch gebouw dat in de zomer van 2021 werd betrokken. Een appartement dat in goed overleg tussen bewoonster en Jolanda Vogels werd ingericht. Over alles is heel goed nagedacht en de uitvoering komt dicht in de buurt van perfectie.

Het appartementsgebouw is vierhoog gelegen met een lift. Dit samen In combinatie met een aantal toepassingen en de nodige domotica maakt de woning tot een buitengewoon leeftijdsvriendelijk. Daarnaast straalt de woning warmte uit door het gebruik van aardetinten en het gebruik van warme materialen. Ook is de woning gelijkvloers en duurzaam op het gebied van energieverbruik met een goede isolatie, vier zonnepanelen en verwarming met behulp van een warmtepomp.


Benedenverdieping

Aardetinten, appartementencomplex, The Art Of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Eettafel

Table Du Sud

Beveiliging

Schepers Elektrotechniek

TV meubels

Van Houtum Interieurbouw

Keukenblad

G & G Natuursteenbedrijf

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Eikenhouten vloer

De Paal Parket

Achterwand keuken

Daacha Designwanden

Gevoel voor eenheid

De ruime entree geeft toegang tot de woonkamer met aansluitend keuken en loggia. Opvallend is de hoeveelheid licht die door de vele ramen in de woonkamer naar binnen stroomt. In het appartement zijn overal strakke spanplafonds aangebracht met ingebouwde spots voor licht en geluid. Daarnaast hebben deze spanplafonds een akoestische functie. Aardetinten met hier en daar kleurige accessoires in de vorm van kussens of kunstwerken zorgen voor de beoogde rust en comfort. Veel materiaalgebruik en kleuren worden consequent toegepast en dat zorgt voor eenheid. Een ander terugkerend item in het appartement is behang dat past bij de aardetinten. Soms van vinyl, een andere keer van textiel. Fijne en luxe wandbekleding bestemd voor high-end interieurs.

Een bijzonder element is de achterwand in de keuken achter het kookgedeelte. Deze is gemaakt van hoogglans polyurethaan met effectpigmenten, die laag voor laag zijn opgebouwd. Het resultaat is verbluffend, een kunstwerk op zichzelf. Boven de suarhouten boomstamtafel in de woonkamer is gekozen voor glazen hanglampen om zo de transparantie te bewaken en het zicht naar buiten niet te belemmeren. Twee up- en downlight-wandlampen van Modular zijn strategisch midden op de wand geplaatst. Door de op- en neerschijnende lichtbundels langs de muur ontstaat er mooi indirect licht, intiem en sfeervol. Stijlvol ontwerpen betekent soms ook dat er spanning nodig is om het strakke en vanzelfsprekende te doorbreken. In dit interieur gebeurt dat bijvoorbeeld met de mediterrane lamp van Jacco Maris Design boven de leestafel.


Bovenverdieping

Aardetinten, appartementencomplex, The Art Of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Wandbekleding

Dutch Walltextile Company

Comfortabele slaapkamers

Naast de keuken en het woongedeelte bestaat het appartement uit een bergruimte en een grote comfortabele slaapkamer met een walk-in- closet achter een roomdivider. Deze slaapkamer grenst aan de badkamer met een douche, een Sunshower, een jacuzzi, Japans toilet en een op maat gemaakt badmeubel. De twee ruime gastenkamers zijn in dezelfde warme sfeer ingericht en hebben beide toegang tot de gastenbadkamer. De lange hal eindigt bij de buitendeur met daarachter een enorm terras op het zuidwesten. De perfecte plek om te genieten van een ondergaande zon.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 21-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Jurrit van der Waal