warm interieur, hilberinkbosch architecten, modern, monumentaal pand

Monumentaal pand met warm interieur | HILBERINKBOSCH architecten 

Deze monumentale, 19e-eeuwse villa is door HILBERINKBOSCH architecten in een ‘nieuw jasje’ gestoken met als resultaat een sfeervol geheel met een warm interieur. De villa is uniek gelegen en omsloten door rivieren en veel groen.  

Aansprekend exterieur

Het pand is een fraai bouwwerk, wat bereikbaar is via een statige poort met oprijlaan. De voorgevel van de villa is prikkelend met een symmetrische opzet met vijf vensterassen en een oude deur. Voor de renovatie die heeft plaatsgevonden was het pand was in verouderde staat maar had nog veel potentie. De oude schuur is met een transparante verbinding bij de woning getrokken en de grote houten trap met stalen frame is verplaatst, wat voor meer ruimte zorgt op de verdieping. 

warm interieur, hilberinkbosch architecten, modern, monumentaal pand

Architect HILBERINKBOSCH architecten stak deze monumentale villa in een ‘nieuw jasje’. De aannemer van dit project is Aannemingsbedrijf J.A. van Boxtel BV.

Authentieke elementen

De authentieke elementen van de woning vormen een prachtig geheel met de moderne toevoegingen in het warm interieur. De twee stalen deuren die zijn verwerkt in het ontwerp van het interieur zorgen voor meer daglicht in de ruimtes. De lichte, houten parketvloer en de zachte, subtiele kleurtinten op de muren zorgen voor een rustige basis van de woning. De haard is een sfeervolle toevoeging aan de ruimte.  

warm interieur, hilberinkbosch architecten, modern, monumentaal pand

Kalfi re fabriceerde de haard en het is door De Groot Kachels geleverd en geplaatst. 

De Houtkachel is door DRU Verwarming B.V. gefabriceerd. De Groot Kachels leverde en plaatste de houtkachel. 

Grote keuken

Om een grote keuken te realiseren werden er twee ruimtes samengevoegd. De keuken is in in samenwerking met Culimaat High End Kitchens gerealiseerd. Het ontwerp is erg opvallend, want het eiland is bijna vijf meter lang. Het keukeneiland bestaat uit een groot stuk betonvlok en heeft een strakke uitstraling. In de houten kastenwand is de keukenapparatuur verwerkt. In de eetkamer met warm interieur bevindt zich een luik naar de kelder dat dienstdoet als wijnopslag. De ovale eettafel geeft genoeg ruimte om met het hele gezin gezellig te tafelen.  

warm interieur, hilberinkbosch architecten, modern, monumentaal pand

Van Zoggel Bouwadvies & Begeleiding, begeleidde de bouw, Culimaat verzorgde deze high end keuken en kokenwaterkraan is afkomstig van Quooker Nederland BV. 

De stalen deuren, trapboom & kelderluik is door Van Zandbeek Montage gerealiseerd.

Logische indeling

De eerste verdieping is ook gemoderniseerd en heeft ook een warm interieur. Door de verplaatsing van de trap ontstond een logische indeling. Hierdoor zijn twee grote slaapkamers, een kledingruimte, een wasruimte en een ruime badkamer gerealiseerd. De badkamer is op-en-top luxe door de grote vrijstaande badkuip en de inloopdouche.  

De Paal Parket zorgde voor de houten vloer.

 hilberinkbosch architecten, modern, monumentaal pand

Vrijstaande garage

Het enige wat nieuw gebouwd is aan de woning is de vrijstaande garage. Hiervoor is een nieuwe oprit over het water aangelegd. De oprit vormt hierdoor een kleine brug.  

 hilberinkbosch architecten, modern, monumentaal pand

De poort is gerealiseerd door Hektracon, Vorstenbosch.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jaro van Meerten 

____

Wil je meer weten over HILBERINKBOSCH Architecten?