Warm interieur | Marcel Wolterinck

De opdrachtgevers benaderden Wolterinck, omdat ze enthousiast waren geraakt over de signatuur van het bureau, die terug te zien is in de vele projecten en in de grote winkel annex showroom in Laren. Een warm interieur werd het uitgangspunt van deze woning. “De opdrachtgevers hadden een prachtige jaren ’20 villa met vele authentieke details en een klassieke uitstraling. Dit wilden ze graag combineren met moderne invloeden”, aldus Marcel. “Daarnaast wilden zij het woonoppervlak uitbreiden en een wellness in de woning realiseren.”

Harmonieuze uitstraling

De uitgangspunten werden door de studio vertaald in een interieurontwerp. “Centraal hierin staat een juiste balans tussen klassieke en moderne interieurwaarden. De veelal donkere, klassieke elementen van de villa hebben we wit gemaakt. De nieuw toegevoegde, moderne delen hebben we juist een strak en donker uiterlijk gegeven. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de vele maatwerkkasten en de op maat gemaakte dressing bij de master bedroom. Het contrast tussen klassiek en modern, licht en donker, is bijzonder mooi en geeft het interieur een heel harmonieuze uitstraling.”

Warm interieur, Marcel Wolterinck, Villa, Wellness, Gym, Openhaard

Lange zichtlijnen en spel van contrasten

Het samenspel van contrasten is direct bij binnenkomst in de villa met warm interieur merkbaar. De grote, chic uitziende hal heeft een authentieke tegelvloer, een prachtige, klassieke witte deur met karakteristieke boog en een sfeervolle kroonluchter. Via de hal is er toegang tot een grote keuken. “Deze ruimte hebben we uitgebouwd, waardoor we een royale, donkerkleurige leefkeuken konden creëren”, aldus Marcel. “Het donkere hout harmoniseert prachtig met het lichte werkblad en de lichte vloer. Vanuit de keuken is er een lange zichtlijn gecreëerd naar de andere leefruimtes, zoals naar de aansluitende eetkamer. Daarnaast hebben we een grote tv-kamer en een woonkamer gecreëerd, die binnen de zichtlijnen vallen. Wanneer de grote, donkere deuren openstaan, is er een doorkijk mogelijk van de ene kant van de woning naar de andere kant. Uitgangspunt van de woonkamer was het creëren van veel zitplaatsen, zodat de opdrachtgevers gemakkelijk grote gezelschappen kunnen ontvangen.”

Warm interieur, Marcel Wolterinck, Villa, Wellness, Gym, Openhaard

Warm interieur, Marcel Wolterinck, Villa, Wellness, Gym, Openhaard

Het prachtige natuursteen in de living is afkomstig van Voskuil Natuursteen.
De gordijnen zijn van Indivipro en ontworpen door Marcel Wolterinck.

Warm interieur, Marcel Wolterinck, Villa, Wellness, Gym, Openhaard

Esthetisch en functioneel

Een tweede, in wit marmer uitgevoerde trap biedt toegang tot de kelder, die door de studio werd toegevoegd aan de woning. Deze ruimte werd grotendeels ingericht als relaxruimte, met een gym, extra zithoek, wijnkelder met glazen wanden en wellness, uitgevoerd met een op maat gemaakte sauna, hammam en rainshower. Ook hier is de hoogwaardige afwerking, warm interieur en detaillering terug te zien. Zo is het hout van de sauna verfraaid met dunne lijnen. Het natuursteen van de rainshower koos

Warm interieur, Marcel Wolterinck, Villa, Wellness, Gym, Openhaard

Internationale inspiratie

Marcel samen met zijn opdrachtgevers in een groeve in Italië. “Dit soort keuzes maakt het interieur heel persoonlijk”, aldus Marcel. De binnenomgeving werd door de studio vakkundig verbonden met de buitenomgeving. Zo leidt een betonnen trap in de tuin naar de kelder. “In de tuin is een zwembad gecreëerd. Door de buitentrap staat dit zwembad in directe verbinding met de wellnessfaciliteiten, waardoor de opdrachtgevers er nog beter van kunnen genieten.” Wederom een mooi voorbeeld van de verregaande gedachtegang van de studio, waardoor het geheel niet alleen esthetisch is, maar ook functioneel goed in elkaar zit.

Warm interieur, Marcel Wolterinck, Villa, Wellness, Gym, Openhaard

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Peter Baas

___

Meer projecten bekijken van Marcel Wolterinck?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media