lichtplan, Exclusief, Kwaliteit, Interieur

  • Maretti Lighting
  • Bolderweg 7
  • 1332 AX  Almere

Warm lichtplan | Maretti Lighting

Osiris Hertman, dé topontwerper die je gewoon zo ontzettend graag een keer wil ontmoeten, geeft een kijkje in zijn huis. Alles wat hij ontwerpt lijkt bijna niet aan te raken… zo perfect. Hij weet keer op keer de grenzen te verleggen alsof het niets is. Het lijkt soepel uit de mouw geschud, ook al is alles in de meest specifieke detail afgestemd. En dat betreft niet alleen de opdrachten uit zijn klantenportefeuille. Ook zijn eigen droomvilla is de ultieme weerspiegeling van een grensverleggende versie van zichzelf. Maretti Lighting kreeg de eer om het lichtplan te bepalen voor zijn woning.

Overtreffend

Zo’n anderhalf jaar geleden stond in een bosrijke omgeving een villa te koop. De woning zelf straalde niet veel bijzonders uit, maar de locatie des te meer. Het royale perceel en de ligging van de woning leenden zich uitstekend voor een rigoureuze verbouwing. Binnen heeft hij een verbeterde versie van zichzelf weten neer te zetten. De lichtkeuze van Maretti kan je plaatsen in de categorie ingetogen. Het lijkt alsof Osiris Maretti de opdracht heeft gegeven om niks van hem ‘aan te raken’. Zo is de plafondverlichting bij de open haard subtiel. Plafondlampen in dezelfde kleur als het plafond zelf werpen een subtiel licht de ruimte in.

lichtplan, Verlichting, Exclusief, Kwaliteit, Interieur

Subliem weggewerkt

De douche met de gigantische statement douchekraan van Jee-O is voorzien van complete LED-verlichting. Deze verlichting is prachtig weggewerkt, zodat het bijna een geheim lijkt waar het licht nou vandaan komt. Het grootste voordeel van LED is dat je de verlichting in elke gewenste kleur kunt zetten. Wat verder opvalt is dat in iedere andere ruimte de verlichting in de vorm van spots aan het plafond is vormgegeven. Spots zorgen voor zacht en subtiel licht en een bijkomend voordeel van de spot is dat de schijnrichting simpel af te stellen is, zodat je ook accenten kunt leggen in huis.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Verlichting, Exclusief, Kwaliteit, Interieur

____

Meer projecten bekijken van Maretti Lighting?