Warm, sfeervol én uitgesproken interieur

Ecker Interieur

Een echtpaar dat de stap maakte om levensloopbestendig te gaan wonen, vroeg aan Studio Ecker om een totaalconcept te realiseren voor het interieur van hun nieuwe appartement gelegen in een bruisend deel van hun stad. Een appartement dat nog relatief nieuw was, maar compleet werd gestript om het volledig naar wens te maken. Studio Ecker maakte een totaalplan voor de indeling, materialisatie, kleuren, verlichting, elektra, meubels en accessoires. Het meubelmaatwerk, inclusief de keuken, werd door de eigen vakmensen van Ecker gerealiseerd. 


Materialen

Concept, warm interieur, Ecker Interieur, The Art of living

Natuurlijke elementen 
De opdrachtgevers wilden graag warmte en rijke natuurlijke materialen en kleuren in hun nieuwe onderkomen. Een kolfje naar de hand van de studio. Ontwerper Mayke Heling: “We zijn samen op pad gegaan om het natuursteen uit te kiezen. Natuursteen is uniek en daarom is het verstandig om het zelf uit te kiezen, dan weet je precies wat je krijgt. Vervolgens hebben wij voorstellen gedaan voor bijpassende materialen, kleuren en meubels.” Het gekozen natuursteen is met z’n uitgesproken karakter een consistente blikvanger in het interieur. 


Interieur

Concept, warm interieur, Ecker Interieur, The Art of living

Bewuste keuzes  

De keuze voor dit natuursteen betekende echter niet dat de rest van het interieur heel rustig moest zijn. Ontwerper Thomas Ecker: “Er zit echt gedurfdheid in het interieur, passend bij de opdrachtgevers en hun wensen. Zo springt de eikenhouten vloer met een basketweavepatroon ook in het oog, net als het gelakte Amerikaanse notenhout in de keuken.” De massieve – met de hand bewerkte – koperen grepen zijn eveneens uitgesproken. Het bronzen schakelmateriaal in een messingen kader is een ander schoolvoorbeeld van een uniek, stijlvol detail. Thomas: “Het illustreert keuzes waarbij esthetiek op de eerste plaats komt. Hierdoor is elke millimeter in de woning kloppend, het past de bewoners als een jas.” Ook aan de verlichting is veel aandacht besteed, waardoor de warme sfeer met behulp van prachtige wandlampen en hangende armaturen wordt benadrukt. 


Leefruimte

Concept, warm interieur, Ecker Interieur, The Art of living

Elegantie en intimiteit  

Om de leefruimte de juiste sfeer en indeling te geven, is een luchtige roomdivider geplaatst. Deze biedt ook de meest logische locatie voor een televisie gezien de vele ramen die het appartement rijk is. Het privévertrek van de bewoners is een andere parel in het interieur met een maatwerkdressing die in een Parijse boetiek niet zou misstaan, een chique badkamer en intieme slaapkamer. Net als in het leefgedeelte zijn warme, rijke materialen en kleuren gebruikt en gaan elegantie en optimale functionaliteit hand in hand. 

Editor: Media Team

Datum: 29-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Peter Baas