warmebadkamer, the art of living, Vola, hout

  • VOLA Nederland B.V.
  • Valkenburgerstraat 23
  • 1011 MG Amsterdam

Warme badkamer door bijzondere details | VOLA

In dit prachtige appartement aan de Weesperzijde in het centrum van Amsterdam bevind je je in het ligbad met een adembenemend uitzicht over de Amstel. De ontwerpers Rachel van de Brug en Elmar Krop hebben in deze ruime badkamer gekozen voor zacht, warm natuursteen en bekoorlijk keramiek (Gerealiseerd door Winckelmans); beide zou niet misstaan in een zeer luxe hotel. Het delicate kleurenschema is duidelijk afgekeken van de stijl ton sur ton, waarbij veel dezelfde kleuren een ruimte toch heel karaktervol kunnen aankleden. De bijzondere kranen die perfect blenden in dit ontwerp zijn van VOLA. Het gepatineerde messing geeft deze warme badkamer een intens chique uitstraling.

warmebadkamer, the art of living, Vola, hout

Statement items

Het ontwerp van deze warme badkamer is open en gemoedelijk. Dit voelt als een rich familiehuis. De traptreden richting het bad (merk: Bette) zijn toegankelijk. Een doucheruimte plaatsen bovenop deze traptreden is een zeer unieke keuze en toch niet zo gek. Je stapt vanuit bad zo onder de douche en vice versa. Het is een slimme keuze voor de oppervlakte van de ruimte. De aankleding van deze badkamer is chic. De kranen van VOLA zijn echte statement items. Deze karaktervolle kraan is dan ook een logische keuze als je kijkt naar de rest van de aankleding: een spiegel die bestaat uit veel kleine spiegels met matte exemplaren ertussen, een lamp met veel bollen boven het bad en glimmende deurgrepen.

warmebadkamer, the art of living, Vola, hout

Meer over VOLA

Sinds 1968 is VOLA de specialist op het gebied van designkranen. Vijftig jaar geleden ontwierp Arne Jacobsen de klassieke, tijdloze, designkraan, die op de dag van vandaag nog steeds verkrijgbaar is in The Original collectie. De exclusieve kranen staan voor ambacht, stijl en zijn gemaakt van eerlijke materialen waardoor ze een lange levensduur bevatten. Al meer dan vijf decennia lang bundelt de organisatie Deens design met innovatieve kranen, douches en andere accessoires. De oorspronkelijke collectie is een ultieme uiting van vakkundige kennis en specialistische vaardigheden. Het systeem is modulair waardoor oneindige mogelijkheden gecreëerd kunnen worden.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Elmar Krop

____

kraan, vola, exclusief, kwaliteit, luxe, ontwerp, modern

____

Meer projecten bekijken van Vola?