houten vloeren, the art of living, vloerenexclusief

  • VloerenExclusief
  • Schutsboomstraat 61
  • 5374 CB Schaijk

Warme woonsfeer middels houten vloeren | VloerenExclusief 

Harmonieus, contrastrijk en persoonlijk: zo laat dit schitterende appartement, gelegen in een Brabantse binnenstad, zich in het kort omschrijven. Om tot dit resultaat te komen werden de leefwijze, identiteit en achtergrond van de opdrachtgever samen met de moderne architectuur en stadse omgeving verweven in een uniek interieurontwerp. The Art of Living mocht binnenkijken in het bijzonder smaakvolle geheel, verrijkt met onder andere prachtige houten vloeren van VloerenExclusief.  

Warme basis

In het interieur zorgen prachtige houten vloeren van VloerenExclusief voor een warme basis. “We hebben samen met de opdrachtgever gekozen voor een vloer met een unieke uitstraling, die volledig op maat is gemaakt,” vertelt Anita van der Heijden, oprichter en eigenaresse van VloerenExclusief. “In de leefruimtes is een houten vloer met visgraatmotief toegepast en in de overige ruimtes een vloer met rechte planken. De vloeren zijn op dezelfde manier bewerkt, waardoor een mooie eenheid in uitstraling is ontstaan. Het hout hebben we in onze rookcabine behandeld volgens een op de klantvraag gebaseerde wijze en is daarna via een zogenaamd ‘nat kiezelverouderingsproces’ op kleur gebracht. Hierbij wordt het hout in een bad met kiezels geschud, waardoor de nerf ‘beschadigd’ raakt en de vezel open komt te staan. Door dit proces komt er vocht in het hout. De planken worden vervolgens in een droogcabine gedroogd. Hierna heeft het hout een warme toon met een zekere geleefde en tegelijkertijd luxe uitstraling. Dit prachtige contrast geeft de vloer een uniek karakter.” Ook het ambachtelijke legproces is door VloerenExclusief verzorgd. Hierbij zijn de naden met veel zorg weggewerkt en de planken perfect op elkaar aangesloten voor een hoogwaardig eindresultaat. 

houten vloeren, the art of living, vloerenexclusief

VloerenExclusief

VloerenExclusief is al ruim twintig jaar specialist in maatwerkparketvloeren die zich onderscheiden door een hoogwaardige uitstraling en een unieke afwerking. Kenmerkend voor het bedrijf is het concept van betaalbare exclusiviteit. Iedere vloer wordt aan de hand van hoge kwaliteitsstandaarden geselecteerd en volledig op maat gemaakt, bewerkt, geleverd en gelegd. Doordat VloerenExclusief dit proces volledig in eigen beheer heeft, kan het bedrijf flexibel opereren, een uitstekende kwaliteit en service aanbieden en de prijs betaalbaar houden. VloerenExclusief is gevestigd in het Brabantse Schaijk. In de loop van 2021 opent het bedrijf een nieuwe showroom, waarin alle vloersoorten op bijzonder sfeervolle wijze gepresenteerd zullen worden.

houten vloeren, the art of living, vloerenexclusief

 

Tekst: Marlou Peters –  Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Vloeren Exclusief

____

Meer projecten van VloerenExclusief bekijken?