Wat is de boom van de toekomst?

Een tuin kan heel veel werk zijn en dat is voor veel mensen een reden om enkel een grasveld aan te leggen. Dat is een begrijpelijke keus, maar zeker geen noodzakelijke want er zijn tal van mogelijkheden om toch iets moois van je tuin te maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor bomen die niet heel groot worden en die je tuin echt bijzonder maken. Denk daarbij aan Judasbomen. Deze bomen veroveren Nederland in hoog tempo en dat komt omdat deze boom een sieraad voor je tuin kan zijn. Je kunt ze namelijk niet alleen in diverse formaten vinden, maar ook in verschillende kleuren. Na de zomer krijgen de bladeren van deze boom prachtige herfstkleuren waardoor je dus altijd een echte blikvanger in je tuin hebt.  Daarnaast bleoein ze in het voorjaar met roze, rode en of witte bloemen.

De Judasboom is een zeer diverse boom

Nederland is een divers land en daardoor de ideale bodem om de Judasboom in te planten. Je kunt kiezen uit de mooie donkerrode ‘Forest Pansy’. Deze hoge boom kun je eenvoudig bijsnoeien en kan zelfs op je grasveld geplant worden omdat je er eenvoudig omheen kunt maaien. Wil je een goudkleurige kleur? Kies dan voor de ‘Hearts of Gold’. Deze boom geeft jouw tuin leven en jou energie met zijn prachtige goudgele kleuren. Wil je voor mooie bloemen en meer kleuren gaan? kies dan voor de ‘Caroline Sweatheart’. Deze prachtige boom bloeit in zachtroze tinten en maakt zich uitzonderlijk door witte, groene en roze bladeren en is hierdoor een genot voor het oog.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van je Judasboom?

Als je de Judasboom kopen wilt, moet je weten wat je met de boom wilt. Je moet even kijken of je de boom in de grond wilt planten, of dat je hem in een kuip of pot wilt planten. In dat laatste geval moet je altijd zorgen dat hij voldoende ruimte krijgt. Zet je je boom in de grond, kijk dan even of je hem ook wilt laten groeien. Een gewone Judasboom kan namelijk tot wel elf meter hoog worden. Je moet hem dan wel goed verzorgen en het is belangrijk om hem in het voorjaar te voorzien van koemestkorrels. Zo weet je zeker dat je Judasboom ieder jaar weer tot bloei zal komen en jou blij zal maken met zijn prachtige bloemen.

Een mooie tuin voor een zacht prijsje

Wie dacht dat de Judasboom een vermogen moet kosten, heeft het (gelukkig) bij het verkeerde eind. Bijna alle soorten zijn voor minder dan honderd euro beschikbaar, de gewone Judasboom gaat voor 149,95 over de toonbank. Voor dit geld krijg je een boom die geschikt is voor iedere tuin en die weinig onderhoud nodig heeft.