Wat is domotica? | Prowork

Wie gaat (ver)bouwen kan er niet meer omheen, domotica.  Het is een hot topic!  De professionals van Prowork krijgen meer en meer vragen over domotica en de mogelijkheden die domotica biedt.  Hierdoor merken ze dat er nog wat onduidelijkheid  over bestaat:  wat is domotica nou precies? Ze leggen het graag aan je uit! 

Slim wonen 

Het antwoord op de vraag ‘Wat is domotica?’ is goed samen te vatten in één zin: met domotica automatiseer je je  woning door alle techniek te integreren in één  systeem met  één bedieningsplatform. Oftewel: je  maakt je  woning slim.Er zijn intussen honderden fabrikanten die een onderdeel of een volledig systeem  op de markt brengen. Dat zijn producten variërend van doe-het-zelflichtschakelaarstot zeer geavanceerde systemen waarbij installatie door een gespecialiseerd  professional vereist is.  

Meer dan een slimme gadget 

Er zijn vele gadgets te koop waarmee je één of een aantal functionaliteiten in huis kunt regelen, bijvoorbeeld  Philips Huevoor je verlichtingofdeNEST thermostaatvoorde temperatuur.  Zonwering en gordijnen bedienjemeteen app, net zoalsje alarmsysteem of geluidsinstallatie. Pas op het momentdatal deze technieken geïntegreerd worden in één systeem, spreken we over domotica. 

Slim genieten 

Eenslimmewoningweet wanneer er iemand thuis is. Of het licht of donker is.  Of het te kil of juist te warm is. Of de zon fel schijnt. Of je tijdens  een film avondje de haard aan wil of juist de vloerverwarming.  Dit is allemaal vooraf in te stellen, afgestemd op de wensen van de bewoner, met een slim domoticasysteem dat alle afzonderlijke componenten integreert. En dat alles kan met gebruiksvriendelijke bediening in de app op je smartphone, je tablet of het bedieningspaneel aan de muur.De schakelaar waarmee je normaal je verlichting bedient, kan ineens veel meer! 

Ervaar het zelf 

De professionals van Prowork nemen je graag mee in jouw zoektocht en nodigen je uit in hun Experience Center om zelf domotica te zien en ervaren. Hier kan je meteen uitvinden welk domoticasysteem het beste bij jouw persoonlijke (woon)situatie en wensen past. 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Prowork

____

Meer projecten bekijken van Prowork?


Prowork


Door de jarenlange ervaring en kennis creëren wij voor u een comfortabele en veilige omgeving.

__

Meer informatie over Prowork?