Wat is een smart home en hoe pas je dat toe? 

Een smart home biedt je gemak, veiligheid, comfort en energiezuinigheid wanneer je thuis bent of wanneer je buitenshuis bent. Het huis is uitgerust met technologie die media, verlichting, muziek, beveiliging, klimaat en elektronische apparaten kan besturen op afstand via een smartphone, smartdisplay of via spraak. 

Steeds vaker wordt er gekozen voor een smart home. Gordijnen die met één druk op de knop opengaan, de verwarming die lager gaat wanneer je niet thuis bent, verlichting wat op een bepaalde tijd aan en uit gaat. Huisautomatisering brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Veel apparaten spelen hier slim op in om een bijbehorende app te ontwikkelen. Op die manier kan gemakkelijk via je telefoon het apparaat bedienen. Dat biedt in enige mate al comfort, maar het zorgt er wel voor dat je meerdere apps hebt voor meerdere apparaten.  

Koppelen slimme apparaten

Het onhandige van al die slimme apparaten is dat je ze niet in één app kan bedienen. Ieder apparaat heeft een eigen app, maar hier is een oplossing voor. Koppel al jouw slimme apparaten aan een platform zoals Google Assistent of Amazon Alexa. Je kunt dan alles in huis bedienen met de app of met de spraakassistent van dat platform. 

Kostenbesparend

Het grootste voordeel van een slim huis is dat je kosten bespaard. In veel gevallen is het zo dat slimme producten relatief duurder zijn dan producten die deze optie niet hebben. Echter kan het wel voor grote besparingen zorgen. Neem als voorbeeld een slimme thermostaat. Deze thermostaat weet precies wanneer je wel of niet thuis bent, en past zich hierop aan. Op deze manier voorkom je dat je onnodig de verwarming aanzet en bespaar je dus energiekosten.   

Gemak

Een smart home brengt ook gemak met zich mee. Dagelijkse taken kunnen worden geautomatiseerd. Hierdoor heb je tijd voor leukere dingen in het leven. Somfy heeft een breed assortiment als het gaat om home automation. Voor de nieuwste artikelen op het gebied van domotica ben je hier op het juiste adres. De experts van Somfy geven jou advies wat afgestemd is op jouw situatie. Op die manier krijg je een betrouwbaar advies zodat je optimaal kan genieten van jouw woning. Of het nu gaat van automatisering van de zonwering of de garagedeuren, Somfy heeft het allemaal.   

Kostenbesparend

Het grootste voordeel van een slim huis is dat je kosten bespaard. Natuurlijk kosten de slimme producten geld, maar de slimme thermostaat weet wanneer je niet thuis bent en past zich hierop aan. Ook je slimme verlichting weet wanneer je niet meer thuis bent. 

Tijdbesparend

Door al het gemak dat het zich met zich meebrengt, bespaar je tijd. Denk hierbij aan het licht aanzetten, de lampen uitdoen en het alarm aanzetten. Al deze taken worden geautomatiseerd met slimme producten die met elkaar kunnen communiceren.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.