Wat is keramiek? 

Tuytelaers Natuursteen

Natuursteen is een natuurlijk product dat jarenlang in de aarde gevormd wordt, totdat het er uitgehaald wordt, voor gebruik. Daar tegenover staat keramiek. Een keramische tegel is het resultaat van menselijk handelen waarbij aarde en mineralen op een bepaalde manier gebakken worden. Dit zorgt ervoor dat de tegels identiek zijn en dat vergemakkelijkt plaatsing, al helemaal in vergelijking tot natuursteen. Daarnaast kan keramiek met behulp van technieken, zoals kunstmatige veroudering, een natuursteenlook krijgen. Dit maakt het product uitermate populair.  

Keramiek, Natuursteen, wasbak, badkamer, The Art Of Living

Voordelen van keramiek 

De voornaamste redenen om voor keramiek te kiezen, in plaats van echt natuursteen, zijn de prijs en het onderhoudsvriendelijke karakter. Doordat natuursteen in steengroeves gewonnen moet worden en daarna ook nog vervoerd en versneden wordt, is dit proces een stuk duurder dan het machinale werk van een keramische tegel. Daarnaast is keramiek eenvoudig schoon te houden met alledaagse artikelen, terwijl onderhoud van natuursteen meer aandacht vraagt.  

Keramiek, Natuursteen, wasbak, badkamer, The Art Of Living

Soorten keramische tegels 

Afhankelijk van het gevolgde procédé voor het bakken van aarde zijn er verschillende soorten keramiek en keramische tegels te onderscheiden. Allereerst heb je de Terracotta tegels. Deze tegels ontstaan door natuurlijke klei op lage temperatuur te bakken. Als je een waterdichte tegel wil, kun je beter voor de Faiencetegels gaan. Deze tegels zijn in veel kleuren te verkrijgen, waardoor ze vaak als wandtegel in de badkamer gebruikt worden. Tot slot zijn er de Grestegels. Deze worden op hogere temperatuur gebakken en zijn vocht en vorstbestendig waardoor ze erg duurzaam zijn. 

Keramiek, Natuursteen, wasbak, badkamer, The Art Of Living

Meer over Tuytelaers 

Tuytelaers levert al jarenlang de mooiste steensoorten, waaronder keramiek. Zij hebben een erg groot aanbod aan verschillende soorten natuursteen en keramiek. Daarnaast beschikken zij ook over voldoende vakmanschap om keramische tegels op een prachtige manier te verwerken in het interieur. Bovendien investeren zij in nieuwe machines en innovaties om er zo voor te zorgen dat zij vrijwel alles kunnen produceren. Op deze manier hopen zij alle wensen van hun klanten in vervulling te laten gaan.  

Editor: Media team

Datum: 25-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living