verhuizen, verhuizing

Wat komt er allemaal kijken bij een particuliere verhuizing? 

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek verhuizen Nederlanders gemiddeld zeven maal in hun leven. Het werkelijke aantal zal per individu verschillen, daarnaast verhuizen jongvolwassen vaker dan oudere volwassenen die meer ‘gesetteld’ zijn. Toch is een verhuizing voor iedereen een uitdaging. Gelukkig zijn er specialisten die hierbij kunnen assisteren. Met of zonder verhuishulp; het is het goed om te weten wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken. Daar geven we op deze pagina informatie over. 

Wat komt er kijken bij een verhuizing? 

Verhuizen is een proces dat fysiek en mentaal inspannend zal zijn. Dit geldt net zo goed voor studenten die op kamers gaan wonen als voor senioren die naar een verzorgingshuis gaan. Er moet veel geregeld worden, begin om de taken te verdelen over de huidige locatie en de bestemming. Dit biedt direct meer duidelijkheid. De oude locatie moet ontruimd worden, (een deel van) de huisraad moet op de nieuwe locatie weer geplaatst worden. Als er geen tussentijdse opslag van toepassing is zal de nieuwe locatie waarschijnlijk al gestoffeerd moeten zijn. Maak een planning met werkzaamheden op locatie A, locatie B en een categorieoverplaatsing’. Deze laatste categorie gaat niet alleen over meubels maar bijvoorbeeld ook gas, licht, water of abonnementen met levering aan huis. Bespreek dit met de verhuishulp, die kan hier in begeleiden en indien gewenst taken overnemen. 

Wat komt er kijken bij een woningontruiming? 

Wanneer een woning leeggemaakt moet worden, bijvoorbeeld bij verkoop of onderverhuur, zonder verplaatsing naar een nieuwe woning, dan spreken we van een woningontruiming. De focus ligt dus op de oorspronkelijke woonruimte, niet de bestemming. Dit betekent overigens niet dat de werkzaamheden gehalveerd worden, integendeel. Na het ontruimen van de woning zal er nog steeds een bestemming moeten zijn voor de huisraad. Denk bijvoorbeeld aan een tijdelijke opslagruimte waar meubilair of waardevolle bezittingen worden opgeslagen. Of het afvoeren van chemisch afval of mogelijk gevaarlijke materialen zoals asbest. Er is altijd een bestemming, ook bij woningontruiming.  

Verhuizing met een plan 

Bij oplevering zullen er ook eisen gesteld worden door de nieuwe bewoners die in het huur– of koopcontract zijn overeengekomen. Denk aan het verwijderen van de stoffering of reparatie van schade. Door een lijst te maken met werkzaamheden en deze stuk voor stuk af te vinken zal de voortgang duidelijk zichtbaar zijn. Per karwei kan bepaald worden wie of welke organisatie hier zorg voor zal dragen. Door deze lijst (digitaal) te delen kunnen alle betrokkenen precies zien wat er gedaan is, wat er nog moet gebeuren en wanneer. Zo lopen uitvoerenden elkaar niet in de weg.  

Zorgeloos verhuizen 

Een verhuizing zal altijd gepaard gaan met een zekere mate van stress, dat is normaal. Er moet immers veel geregeld worden. Door de juiste mensen om u heen te verzamelen die een handje helpen of diensten uitvoeren valt er direct een last van uw schouders. Zo kan een professioneel verhuisbedrijf zorgen dat de inboedel veilig van uw oude, vertrouwde onderkomen naar de nieuwe locatie wordt gebracht. Bij verhuizen of ontruimen kiest u zelf voor de wijze waarop dit uitgevoerd zal worden. Zo kunt u zelf veel in eigen hand houden, of juist alles uitbesteden aan een verhuishulp die de coördinatie strak kan plannen. Zo kunt u zorgeloos verhuizen.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.