Wat kun je allemaal met een hek gemaakt van planten? 

Het is steeds meer een trend om tuinen groen te laten zijn in plaats van compleet betegeld. Dat betekent dat er allerlei opties zijn om je tuin naar de laatste trend opnieuw in te richten. Uiteraard betekent een groene tuin dat er alle ruimte is voor beplanting en daar zijn allerlei leuke ideeën voor beschikbaar. Bijvoorbeeld door een hek te maken van planten en daarbij komen onderstaande inspiratietips zeker van pas. 

Natuurlijke tuinafscheiding 

Een van de leuke ideeën om planten te gebruiken voor het maken van een hek is door daarmee een natuurlijke tuinafscheiding te creëren. Dat staat veel mooier dan een muur van bakstenen of een schutting. Bovendien heeft een haagplant een authentieke natuurlijke look. Misschien denk je dat je lang moet wachten op de groei van een natuurlijk hek na de aanplanting. Dat hoeft echter niet, want er zijn kant en klaar hagen beschikbaar. Dat heeft als voordeel dat er direct sprake is van privacy, waar de tuinafscheiding uiteraard ook voor bedoeld is. Een deel van deze hagen is al voorzien van gaashekwerk en bovendien is er volop keuze uit soorten. Zo kan je rekening houden met de kleur van het blad net als met de voorkeur om voor een groenblijvende soort te kiezen. 

Afscheiding creëren in je tuin 

Er zijn nog veel meer leuke ideeën om een hek met beplanting in de tuin te gebruiken. Bijvoorbeeld door een afscheiding te maken voor een schuur om achter de beplanting de vuilcontainers neer te zetten. Die staan dan mooi uit het zicht. Zo is het ook mogelijk om een hek met planten te gebruiken om de tuin op te delen. Bijvoorbeeld door een speelplek van de kinderen af te schermen. Of door een hek met planten naast een konijnenhok te zetten, zodat de haag bescherming biedt tegen wind en kou. 

Hek met planten rond zitplek 

Een hek met planten is ook ideaal om rond een zitplek in de tuin te plaatsen. Daarmee voorzie je in een knusse en gezellige plek in je tuin die privacy en bescherming biedt. Uiteraard is het mogelijk om daarbij rekening te houden met de hoogte van de haag of beplanting. Lage hagen zijn bijvoorbeeld ook ideaal om als afscheiding van een border of perk te gebruiken. Zo zijn er allerlei inspirerende ideeën om een hek gemaakt van planten toe te passen in je tuin. Bovenstaande ideeën zijn ook te combineren door voor verschillende soorten beplanting te kiezen.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.