Wat zijn de kenmerken van Nederlandse meubelmerken?

Meubels van bekende Nederlandse meubelmerken worden wereldwijd goed verkocht. En dat is niet voor niets. Nederlandse meubelmerken staan bekend om hun tijdloze ontwerp, functionaliteit en out of the box-ontwerp. Bekende Nederlandse meubelmerken zijn: Artifort, Leolux, Moooi, Design on stock en Droog Design. 

Ben je van plan om meubels te kopen van Nederlandse merken? Dan moet je hier flink de portemonnee voor trekken. Deze design meubels zijn een stuk duurder dan de ‘normale’ doorsnee meubels.

Duurzaamheid staat bij Nederlandse meubelmerken voorop

Bij luxe merken als Artifort en Leolux staat duurzaamheid hoog op het vaandel. De kwalitatieve design meubels zijn in veel gevallen gemaakt van gerecyclede producten. Het zorgt ervoor dat de producten een stuk duurder worden, wel is het erg duurzaam en beter voor het milieu.

Zijn Nederlandse meubelmerken duur?

Ja, over het algemeen zijn Nederlandse meubelmerken een stuk duurder dan meubels die gemaakt zijn in derde wereld landen. In Nederland zijn de grondstoffen duurder, personeel is duurder en de huisvesting is een stuk duurder.

Daarnaast zijn er veel meubelmerken die meubels op maat maken voor hun klanten. Er zit meer tijd in, daardoor is het ook duurder. 

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van Nederlandse meubels? 

Wanneer je van plan bent om Nederlandse meubel te kopen, moet je rekening houden met het volgende:

  • Budget
  • Stijl
  • Duurzaamheid

Voordat je Nederlandse meubels gaat kopen, is het verstandig om vooraf onderzoek te doen naar de meubels die je wilt. Daarnaast kan je de prijzen bij verschillende winkels vergelijken, deze lopen nogal uit een. De prijzen van Leloux meubels lopen nogal uiteen. Wanneer je op het punt staat om meubels te kopen, zorg er dan voor dat je garantie hebt. Als er dan wat misgaat, kun je in ieder geval terug. 

Conclusie: zijn Nederlandse meubels het geld waard?

Of Nederlandse meubels het geld waard zijn, ligt vooral aan je eigen situatie. Het is niet verstandig om met je laatste geld dure meubels te kopen. Wel gaan dure meubels jaren mee.