Wat zijn de woontrends van 2020? 

Het leukste aan de woontrends die elk jaar weer veranderen, is dat jij jouw interieur een heel nieuwe look kan geven. Deze nieuwe look zorgt weer voor een heel nieuwe omgeving, waardoor het ook nooit saai wordt om tegenaan te kijken. Zo kan een nieuwe meubel al voor heel veel goeds om een andere look te creëren. Dit zijn de woontrends van 2020 waar jij van op de hoogte moet zijn om de juiste slag te slaan in een nieuwe interieur.  

Natuurlijke en warme kleuren 

Een mooie trend die terugkomt zijn de natuurlijke kleuren én materialen. Steeds vaker zien we marmer, hout en natuursteen terugkomen in verschillende huizen. Naast dat deze trend voor een natuurlijke en warme look zorgt, is het ook meteen erg duurzaam. Iets wat ook steeds belangrijker wordt. Door deze trend is er onder andere minder massaproductie en wordt er meer geïnvesteerd in een circulaire economie. Een mooi huis én een mooie wereld. 

More is more 

De betekenis van de term ‘less is more’ valt door middel van deze trend in het water. In plaats van rust en weinig items in een huis, gaat het er juist om dat er meer, meer en méér wordt opgehangen en geplaatst. Een beetje buiten je comfortzone, maar het levert prachtige omgevingen en ruimtes op. Hierbij kan worden gedacht aan felle kleuren, patronen en vooral ook veel meubels en accessoires.  

Tiny house 

Steeds meer wordt duidelijk dat we een overbevolkt land zijn. Meer mensen trekken naar de stad en er is veel vraag maar toch weinig aanbod in woonruimte. Hierdoor heeft de trend ‘klein, maar efficiënt wonen’ zijn intrede gedaan. Steeds meer realiseren we ons dat je niet het grootste huis hoeft te hebben om mooi te wonen. Met een kleine woning en de juiste indeling komen de mooiste, meest functionele, gezelligste en warme woningen tot stand.  

Go classic 

Met deze trend wordt het romantisch wonen nog meer benadrukt. De klassieke stijl wordt steeds populairder. Door deze stijl krijgt je het gevoel dat je in een eeuwenoud grachtenpand terecht komt. Verschillende materialen komen terug in allerlei meubels. Denk bijvoorbeeld aan een poef die fluweel is, verschillende leren banken of de glazen TV meubels. Door deze mooie trend kan jij perfect stoer met classy combineren.  

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.