Wel leuke buren, maar dan zonder gluren

Het is heerlijk om als het mooi weer is tijd buiten in de tuin door te brengen. Als je daarbij volop privacy wilt genieten dan is het belangrijk om maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld als je een rijtjeswoning of twee-onder-een-kapwoning met tuin hebt en geen inkijk wilt hebben van de buren. Er is dan een prachtige afscheiding te maken met een beton schutting. Zo creëer je een tuin vol met privacy en met een mooi uitzicht op een natuurlijk ogende afscheiding. Er zijn overigens nog meer manieren om van alle vrijheid en rust in je tuin te genieten.

Allerlei soorten schuttingen

Er zijn in de eerste plaats allerlei soorten schuttingen om je privacy in de tuin te waarborgen. Een beton schutting is daar een voordeel van, maar er zijn bijvoorbeeld ook tuinschermen die als afscheiding tussen tuinen dienst doen. Zo is het eveneens mogelijk om een natuurlijke schutting in de tuin te plaatsen of voor een tuinhek te kiezen. Het hangt er maar net vanaf of je de afscheiding volledig dicht wilt hebben of dat de schutting nog enige openheid mag bieden. Een beton schutting is bijvoorbeeld volledig dicht en een tuinhek voorziet mogelijk nog in openingen net als dat een natuurlijke schutting het zicht niet helemaal afsluit. Bij een volledige afsluiting zonder zicht op je tuin vanaf de buitenkant is het ook nog belangrijk om op de hoogte te letten. Het is uiteraard mogelijk om zelf aan de slag te gaan of een schutting plaatsen uit te besteden aan een professional.

Overkapping in de tuin

Heb je een grote tuin en wil je van bovenaf graag ook meer privacy realiseren, zodat buren niet rechtstreeks op je neer kijken? In dat geval is het ook mogelijk om een overkapping in de tuin te plaatsen. Een houten overkapping of een kapschuur met daaronder een zitje voorkomt dat er van bovenaf zicht op is. Uiteraard hangt het dan wel van de positie af waar en hoe je de overkapping of kapschuur opstelt. Er is in elk geval rekening mee te houden door op het zicht van bovenaf te letten. Mocht er eventueel nog wel zicht zijn die inbreuk maakt op de privacy dan is het altijd nog mogelijk om met beplanting te werken. Bijvoorbeeld door hoge planten of bomen het zicht te laten ontnemen. Als de zon schijnt, helpt het ook nog altijd om simpelweg een grote parasol in de tuin te plaatsen.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.