Welke duurzame investering verdient zichzelf snel terug?

Wie vandaag de dag zijn of haar energierekening ontvangt, zal daar niet gelukkig van worden. De prijzen stijgen alleen maar en het is niet altijd eenvoudig om aan het eind van de maand nog rond te komen. Zijn er manieren denkbaar om deze kosten te verlagen? Jazeker! Je kunt namelijk kijken of er mogelijkheden zijn om je huis te verduurzamen. Je kunt kijken of je een investering kunt doen waarmee je gebruik gaat maken van zonne-energie. Dit is een relatief goedkope manier om al op korte termijn veel geld te kunnen besparen.

Ga zonnepanelen kopen en je energie wordt weer betaalbaar

Als je zonnepanelen kopen gaat, maak je je eigen energiebron. Je kunt je panelen namelijk op je dak aanbrengen en vervolgens doen de panelen hun werk. Je moet goed kijken naar het jaarlijkse verbruik dat je de afgelopen jaren had. Het heeft namelijk geen zin om meer op te wekken dan nodig is, maar te weinig is ook niet goed. Je leverancier kan met jou bekijken wat het beste is om te doen wanneer je zonnepanelen kopen wilt. Kijk ook goed naar de afmetingen van je dak. Want als je dak klein is, is het goed om voor panelen met een hoger rendement te kiezen. Zo haal je alles uit een kleine oppervlakte.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

Als je zonnepanelen kopen gaat, moet je goed kijken naar de kwaliteit. Je kunt namelijk kiezen voor de goedkoopste, maar het is beter om te kijken naar het rendement dat de panelen opbrengen. Dat is niet alleen voor de korte termijn goed, maar ook zeker voor de lange termijn. Kies daarom ook altijd voor panelen met vermogensgarantie. Deze gaan namelijk heel lang mee en leveren in de loop der jaren nauwelijks in op het rendement dat ze opbrengen. Hierdoor kun je tot wel vijfentwintig jaar gebruik maken van je panelen, wat een jarenlange besparing zal opleveren.

Hoe kun je je zonnepanelen financieren?

Als je graag zonnepanelen wilt kopen, maar bang bent dat je de financiering niet rond krijgt, dan is het goed om te weten dat er financiële kansen zijn. Ten eerste kan iedereen de btw op de panelen terugvragen wat een vermindering van 21% kan opleveren. Informeer daarnaast ook      bij je gemeente om te kijken of er nog subsidies beschikbaar zijn voor jouw investering. De landelijke subsidies zijn afgeschaft, maar lokaal is er soms nog veel mogelijk. Tot slot kun je ook altijd nog een duurzaamheidslening aanvragen. Dit is een lening om je huis te verduurzamen met heel gunstige voorwaarden. Zo hoeft er niets in de weg te staan om je woning duurzaam te maken.