zouttherapie, zoutgrotten, wellness, Alppha Industries, wellness@home, sauna,

Wellness met zouttherapie | Alpha Industries

Ruim 2.500 jaar geleden in het oude Griekenland en Italië viel men het op dat arbeiders in de zoutgrotten nauwelijks tot geen gezondheidsproblemen hadden. Vervolgens werd een onderzoek gestart om de effectiviteit van de therapie te onderzoeken. De resultaten vormden de basis van deze zouttherapie.

Nabootsen van het therapeutisch effect

In de zoutgrotten van Alpha Industries wordt het microklimaat van een natuurlijke zoutgrot of zoutmijn nagebootst. Daar maken zij gebruik van Himalaya-zout, het oudste en zuiverste zout op aarde met maar liefst 84 mineralen. Door de warmte in de cabine geeft het zout deze natuurlijke mineralen af. Ook wordt er via een verdamper fijn zoutstof verspreid in de cabine met een concentratie die gelijk is aan die van een natuurlijke zoutgrot.

zouttherapie, zoutgrotten, wellness, Alppha Industries, wellness@home, sauna,

Geneesmiddel

Tijdens de zouttherapie zorgt het inhaleren van de stoffen voor de verbetering en versterking van het ademhalingsstelsel. Daarnaast heeft de rest van het lichaam ook baat bij het vrijkomen van deze stoffen. Alle verschillende stoffen hebben ieder hun eigen helende werking. Voor lichamelijke klachten als bronchitis en astma maar ook hart- en vaatziektes, maag- en darmproblemen en reumatische aandoeningen is een bezoek aan een zoutgrot sauna een echte aanrader.

Ontspannen en genieten

Tegenwoordig wordt er in veel sauna’s een zoutsteenwand geplaatst. Door deze wand waan je je niet alleen in een zee grot maar kan je ook genieten van de vele bijzondere kleuren van de zoutkristallen.

zouttherapie, zoutgrotten, wellness, Alppha Industries, wellness@home, sauna,

Zoutgrot projecten

Alpha Industries heeft al vele projecten met zouttherapie in de professionele wellnesssector verwezenlijkt, maar ook meerdere van deze cabines in wellness@home projecten geplaatst. Doordat de glazen voorwand is voorzien van veiligheidsglas zie je maar liefst 4000 kg ruwe zoutsteen die de ruwe muren alsook het plafond bedekken. Door vele ledverlichtingen die ingewerkt zijn bovenaan tussen de zoutstenen, ontstaat er een prachtige sterrenhemel wat elk exemplaar uniek maakt. De extra brede en versterkte ceder banken maken het geheel tot een van de meest exclusieve zoutgrotten op de markt.

zouttherapie, zoutgrotten, wellness, Alppha Industries, wellness@home, sauna,

____

Tekst: Alpha Industries
Fotografie: Alpha Industries

 

Zouttherapie, zoutgrotten, Alpha Industries, Wellness, Sauna, Wellness@home

 

Meer projecten bekijken van Alpha Industries?

 


zouttherapie, Alpha Industries, Zoutgrotten, Wellness, Sauna, Wellness@home

Alpha Industries


“Het is een fundamenteel beginsel van ons bedrijf om te luisteren naar de eindgebruikers – de consument – en niet alleen maar raden wat ze willen”

__

Meer informatie over Alpha Industries?