Wellness


Artikelen

Meer over Wellness

Thuis genieten en ontspannen

Drukke dag op werk gehad, thuiskomen en ultiem willen ontspannen? Dan is het aanschaffen van privé wellness in huis de uitkomst! Iedereen kent het wel, stress. Een beetje stress is niet erg, als je maar voldoende ontspanning neemt tussendoor. Door te lang te veel stress zullen de hersenen minder goed werken en zal het vaker voorkomen dat je dingen vergeet, snel afgeleid bent en gevoeliger wordt de negatieve emoties. Voorkom dit door je hersenen voldoende rust te gunnen, een wellness in huis is hiervoor de ultieme oplossing. Wellness, een breed begrip, zwembaden, sauna’s, zwemvijvers, jacuzzi’s, een hottun, alles is tegenwoordig mogelijk. Wellness heeft een duur imago, maar door de vele mogelijkheden bepaald je zelf de prijs.

Dagelijks genieten van het gevoel van warmte? Ga dan eens kijken voor een eigen sauna. Een sauna hoeft niet gelijk heel groot en duur te zijn. Deze kan namelijk op maat worden gemaakt en er zijn talloze mogelijkheden. Naast het feit dat je heerlijk kan ontspannen in de sauna is het ook nog eens erg goed voor je gezondheid. Er zijn verschillende redenen waarom een sauna goed is voor de gezondheid. Zo verlicht een infraroodcabine je gewricht -en spierpijn. Stralingen afkomstig van de sauna dringen diep door in de huid en verwarmen je gehele lichaam. Dit zorgt weer voor een goede doorbloeding en een ontspannen huid. Ben je nu vaak verkouden of heb je vaak de griep te pakken? Dan is een sauna voor jou de uitkomst. Een bezoek aan de sauna is namelijk erg goed om verkoudheden en griep tegen te gaan. Door regelmatig naar de sauna te gaan train je jouw lichaam en afweermechanisme. Een sauna werkt ook goed voor het verhogen van de weestand. Door de grote temperatuurschommelingen wordt de bloedsomloop gestimuleerd, gestabiliseerd en worden er meer afweerstoffen aangemaakt door het lichaam. Verder werkt een sauna bloeddrukverlagend, dit komt doordat de bloedvaten gaan verruimen en het bloed dunner wordt. Heb je nu last van een hoge bloeddruk, dan is een sauna de perfecte ruimte om deze te verlagen en tegelijkertijd heerlijk te genieten.

Ben je het opblaasbaar wel zat in de tuin en stap je liever over tot een echt zwembad. Dan zijn er genoeg zwembadspecialisten die voor jou aan de slag kunnen gaan. Geef je tuin hiermee een upgrade en geniet elke dag van een plons in het zwembad.

Ben je toch meer opzoek naar een natuurlijke wellness beleving? Heb je dan al eens nagedacht over een zwemvijver? Een natuurlijke look en natuurlijke werking, hoe genieten is dat!