Warm interieur, Wellnesscomplex, Hans Kuijten, Luxe

Wellnesscomplex met warme inrichting | Hans Kuijten

Bij Spa One in Oosterhout kun je volledig tot rust komen in één van de sauna’s of zwembaden. Ook op culinair gebied is het genieten. Dit alles in een heerlijke sfeer met warme inrichting die je direct thuis doet voelen. Interieurontwerper Hans Kuijten wist deze sfeer te vangen met natuurlijke materialen, rijke stofferingen en warme kleuren.

Luxe wellnesscomplex

Het luxe wellnesscomplex is ontworpen door architect Huub Segeren van H3 Architecten. “Spa One behoort tot de top van Nederland en is één van de grootste van Zuid-Nederland. Het voorzieningenniveau is compleet met drie zwembaden, drie whirlpools, zes saunacabines, twee stoombaden, een mindfullness studio en vele andere faciliteiten. Spa One heeft een uitstekende keuken met vele culinaire genoegens en de enorme tuin is aangelegd door de gerenommeerde tophovenier Fons Linders.”

De warme sfeer is doorgetrokken van de ‘droge’ naar de ‘natte’ ruimtes, zodat er een totaalbeleving ontstaat. De tegelwerken in de whirlpools, zwembaden en sauna’s zijn gerealiseerd door Loek Lommers bv.

Allesbepalende sfeer

Bij een wellnesscomplex van ruim 4.000 m2 komt natuurlijk een massa aan techniek om de hoek kijken, maar voor de gasten is met name de sfeer voelbaar en allesbepalend. Hiervoor werd de hulp van Hans Kuijten ingeroepen. Hij ging op zoek naar meubels, stoffen, vloerbedekkingen, wandbekleding, accessoires, kleuren en hij stelde het verlichtingsplan samen dit alles om een warme inrichting te creëren. Meerhoff: “Hans heeft ons breed geadviseerd, begeleid en ondersteund. Het resultaat is ultiem. We hebben precies gekregen wat we wilden.”

Warm interieur, Wellnesscomplex, Hans Kuijten, Luxe

VPA Projectadvies zorgde voor de juiste vloerafwerking.

Warm interieur, Wellnesscomplex, Hans Kuijten, Luxe

De relaxruimte werd aangekleed met verlichting van Maretti Lighting.

Terug van weggeweest

Wat ze wilden was een smaakvol en rustgevend interieur, waar de gasten zich direct thuis voelen. Kuijten ontfermde zich onder meer over de entree, het restaurant, grand café, de lounge, de bibliotheek en de diverse rustruimtes. “Ik ben geen ontwerper die zijn stempel op een project wil blijven drukken”, vult Hans aan. “Ik ben in dienst van de opdrachtgever. Zij weten vaak al heel goed wat ze willen en ik breng ze daarin verder. Het leukste daarin is dat je mensen kunt verrassen.”

Warm interieur, Wellnesscomplex, Hans Kuijten, Luxe

Hans Kuijten ontwierp onder meer het interieur voor de bar, het restaurant en de relaxruimtes.

Hoewel het een wellnessomgeving met zwembaden is, werd er toch veelvuldig gekozen voor rijke stoffen.

Eén lijn

Wel is het binnen een wellness natuurlijk extra van belang dat de materialen goed tegen vocht kunnen. Gasten gaan immers vanuit het zwembad naar het restaurant, gaan op de meubels zitten, lopen over de vloeren. Het mag niet glad worden. Ook daar dacht Hans aan: “Praktisch werkt het interieur nu goed en het ziet er super uit. Daarnaast was de routing binnen de ruimtes belangrijk. Ik heb bepaald waar de bar zou komen, al het meubilair, het verlichtingsplan, de zes haarden. Het was een feestje voor mij om zo’n groot project te mogen doen.”

Warm interieur, Wellnesscomplex, Hans Kuijten, Luxe

Leer op de muur is iets wat we steeds vaker zien in woningen, maar in een lounge past het ook perfect.

Verder groeien

Op 1 maart werd Spa One geopend voor het publiek. Vanaf dag 1 heeft het wellnesscentrum al meer gasten dan verwacht, vertelt Meerhoff. “We mogen ons verheugen op vele lovende reacties. Spa One krijgt vooral veel prachtige reacties op het aanbod van faciliteiten, het interieur, de keuken en de gastvriendelijkheid. De gasten zijn zeer tevreden. Onze mensen zijn enthousiast en doen alles om het onze gasten naar de zin te maken.” Ook Hans heeft al veel mensen gesproken die bij Spa One zijn geweest. “Die waren allemaal erg tevreden. Natuurlijk moet het nog verder groeien, zoals de tuin. Die wordt alleen maar mooier in de loop der jaren.”

Warm interieur, Wellnesscomplex, Hans Kuijten, Luxe

De spectaculaire tuin werd ontworpen en aangelegd door Fons Linders Tuinmeesters.

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Peter Baas

___

Meer projecten bekijken van Hans Kuijten?