Wellnesstuin | Studio REDD

Wellnesstuin | Studio REDD

De tuin is een kloppend geheel

Een oase van rust en ontspanning, met een prachtig contrast tussen groene natuur en stenen elementen. Zo laat zich de door Studio REDD ontworpen wellnesstuin het beste omschrijven. “We kwamen met de opdrachtgevers in contact nadat zij hun woning, gelegen nabij een prachtig Belgisch bos, grootschalig hadden verbouwd”, vertelt tuinarchitect Daan Janssen. “Eric Kuster was hierbij verantwoordelijk voor het nieuwe interieur. Omdat wij al vaker met Eric hebben samengewerkt, gingen wij graag de uitdaging aan om een bijpassende tuin te verzorgen.”

“We zijn het traject gestart met het analyseren van een aantal belangrijke factoren, zoals de woning zelf, het omliggende landschap en de levensstijl van de opdrachtgevers”, vertelt Daan verder. “Daarnaast hebben we gesprekken gevoerd om de wensen van de opdrachtgevers in beeld te brengen. Hierdoor hebben we een aantal uitgangspunten bepaald, namelijk: rust, ontspanning en soberheid. “

Contrast met de bosrijke omgeving

Er is gekozen voor grote betonnen platen als basis voor zowel de voor- als achtertuin. Deze platen zijn aangevuld met verschillende elementen, zoals het zwembad, de jacuzzi, de buitendouche, het vernieuwde terras en de grote lounge. Grijs is hierbij de hoofdkleur geworden, om het geheel een sobere uitstraling te geven. Daarnaast vormt deze kleur een prachtig contrast met de bosrijke omgeving waarvan de rand ‘s avonds sfeervol wordt uitgelicht. Het contrast is verder versterkt door verschillende planten en bamboestruiken in het ontwerp te verwerken, die zorgen voor een serene, haast oosterse sfeer. Bovendien is door het verwerken van het vele groen de tuin mooi beschut tegen het bospad dat verderop achter de woning loopt, en is er tegelijkertijd voldoende vrije uitkijk en verbinding met de omliggende landerijen.

 

Zwembad, infinity pool, Elzen Zwembaden, houten vloer, Tablazz, Tuinmeubelen, Borek, wellnesstuin, Studio Redd

Zwembad, infinity pool, Elzen Zwembaden, houten vloer, Tablazz, Tuinmeubelen, Borek, wellnesstuin, Studio Redd

De buitentegels werden geleverd door Trivium Ceramics.

De mooie potten zijn afkomstig van Oase Groen.

Zwembad, infinity pool, Elzen Zwembaden, houten vloer, Tablazz, Tuinmeubelen, Borek, wellnesstuin, Studio Redd


“Het contrast is verder versterkt door verschillende planten en bamboestruiken in het ontwerp te verwerken”


Jacuzzi, wellness, ontspannen, wellnesstuin, Studio REDD

De sfeervolle verlichting werd aangelegd door E&B Elektrotechniek.

De leisteen werd geleverd door Lei Import.

Zelfs buiten is parket mogelijk, blijkt uit deze vloer van Tablazz.

Tuin, buitendouche, JEE-O, wellness, wellnesstuin, Studio REDD

Dankzij de loodgieterswerken van Van Houtum Installatietechniek werkt alles naar behoren.

Vruchtbare samenwerkingen
Voor de uitvoering van het ontwerp werkte Studio REDD samen met verschillende partijen, zoals Trivium Ceramics, die de buitentegels leverde en Tablazz die het buitenparket bij de terrasdelen verzorgde. De infinity pool werd ontworpen in samenwerking met Elzen Zwembaden. Daan: “Dat is één van onze vaste partners op het gebied van zwembaden. Het grote voordeel van onze jarenlange samenwerking is dat we elkaar perfect aanvoelen. De infinity pool is een technisch hoogstandje geworden, juist omdat we alles samen tot op de millimeter hebben uitgedacht.”

Voor de uitwerking van het beplantingsplan werd de samenwerking gezocht met de firma Ebben, die de bomen leverde, en René Don Hoveniers. De buitendouche werd geleverd door JEE-O en het bijpassende meubilair door BOREK.

Wisselwerking
Daan: “We kijken terug op een traject met zeer prettige samenwerkingen. Daarnaast was er een goede wisselwerking met de opdrachtgevers. Omdat we hen bij iedere stap hebben betrokken, is het een tuin geworden die volledig bij hen past. Bovendien hadden de opdrachtgevers zelf een goede kijk op het ontwerp. Zo hebben we bijvoorbeeld samen gekozen voor één gebaar in de voortuin, namelijk één grote boom in een veld van siergrassen, in plaats van meerdere kleine gebaren, zoals het oorspronkelijke idee was. De meerstammige karakteristieke solitair, een sierkers, bloeit in het voorjaar uitbundig roze, wat een fraai contrast vormt met de antracietkleurige muur van de woning. Hierdoor is de tuin een kloppend geheel, passend bij de woning, de omgeving, de levensstijl en de wensen van de opdrachtgevers!”

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Studio 1974
Styling: Manon van Wezenbeek