Wifi-Netwerken


Partners

Artikelen

Meer over Wifi-Netwerken

Wifi valt steeds weg, installatie, wifi hotspotDraadloos internet  

Wifi valt steeds weg? Opzoek naar een nieuwe installaties of een nieuw wifi-netwerk? Het mooie van wifi, altijd online kunnen zijn en dat zonder een snoertje. Door middel van straling worden jouw apparaten verbonden. Tegenwoordig is dit niet meer uit ons leven weg te denken, iedereen maakt er gebruik van.

Hoe dichter je bij je modum zit, hoe sterker de wifi. Heb je deze in huis gevestigd en ga je bijvoorbeeld naar je tuinhuis, dan zal de verbinding daar wat minder sterk zijn. Hoe verder je van het modum af bent, hoe langzamer de verbinding zal zijn. Om deze reden kan je er ook voor kiezen om op meerdere plekken in huis voor wifi te zorgen, door een systeem aan te schaffen die dit kan realiseren.

Hoe fijn is het om een goed wifi-netwerk in huis te installeren. Mocht je een keer een dag thuis werken, wat tegenwoordig steeds vaker voorkomt, is het toch ideaal om een goed werkend internet te hebben. Zonder zorgen lekker door kunnen werken en niet afgeleid raken omdat de wifi steeds uitvalt.

Om wifi in huis te realiseren zijn er verschillende mogelijkheden, zo kan er gekozen worden om een router te plaatsen, wifi via een stopcontact, access points op alle verdiepingen en een wifi mesh router. De wifi router, deze zie je vaak voorbijkomen. Een goede oplossing, maar de router kan soms last hebben van obstakels in huis, zoals muren of een plafond bijvoorbeeld. Woon je nu in een appartement, dan is het plaatse van een wifi router wel een slimme keuze. Hier heb je namelijk geen verdiepingen en dus geen obstakels die de verbinding kunnen verstoren. Tip om de wifi router dan op een centrale plek in het appartement te plaatsen, dit zorgt ervoor dat de wifi op alle plekken optimaal zal werken.

Woon je in een huis met meerdere verdiepingen dan is een wifi mesh router een goede aanwinst. Mesh routers worden op verschillenden plekken in huis geplaatst en staan onderling in verbinding met elkaar. Zo creëer je één groot wifi netwerk. Met behulp van een app zijn de netwerken eenvoudig te installeren, binnen een paar minuten staat alles en hoef je er niet meer naar om te kijken.

Een wifi hotspot, locaties waar openbare wifi-verbinding is aangelegd. Hiermee wordt het draadloos gebruik maken van internet op drukbezochte plaatsen mogelijk gemaakt, ideaal!

Zoals bovenstaand benoemd zijn er een aantal mogelijkheden voor het realiseren van een goed werkend wifi netwerk in huis. Tegenwoordig een onderdeel dat niet kan missen, doe dus goed research, denk goed na voordat je een netwerk aanschaft en heb hier jarenlang plezier van!