Wil jij ook zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen?

Wanneer je ouder wordt, kan het een probleem worden om het onderhoud aan je woning goed te blijven uitvoeren. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onderhoud niet meer te doen, maar dat is vaak niet de beste keus. Als je noodzakelijk onderhoud niet op tijd uitvoert, leidt dit op den duur hoe dan ook tot problemen en die zou je altijd moeten zien te voorkomen. Wij willen je graag laten zien hoe je op hoge leeftijd nog altijd kunt zorgen dat je dakgoten goed schoon zijn. Schone dakgoten zijn namelijk heel belangrijk. Lopen deze goten vol met welk soort rommel dan ook, dan kan dit forse lekkage opleveren. Dat is niet alleen heel vervelend, het is ook nog eens heel schadelijk voor je woning. Zorg er daarom voor dat je dakgoten eens per jaar grondig gereinigd worden. Dat kun je doen met Univé. 

Besteed je onderhoud uit

Je kunt hulp bij het schoonmaken van je dakgoot krijgen wanneer je een verzekering afsluit bij Univé. Deze verzekeringsmaatschappij biedt namelijk de Veilig Wonen verzekeringen aan. Met deze pakketten kun je je van veel onderhoud kwijten zonder dat jij daar verder iets voor hoeft te doen. Het principe is simpel, doch uiterst effectief. Jij sluit een polis af waarna je per maand een laag bedrag betaalt. Vervolgens komt er eens per jaar een specialist bij jouw langs die jouw dakgoten zal komen schoonmaken. Deze persoon neemt zelf alles mee wat nodig is om vakwerk te leveren, dus jij hoeft niets te doen. Sterker nog, je hoeft niet eens in de gaten te houden wanneer het weer tijd is, want de specialist neemt tijdig zelf contact met jou op. 

Waarom zijn schone dakgoten zo belangrijk? 

Misschien denk je; zo’n vaart zal het toch niet lopen met vieze dakgoten? Het tegendeel is echter waar. In de herfst vallen er ontzettend veel bladeren van de bomen en deze vallen op je dak. Regent het, dan eindigen deze bladeren in je dakgoot. Daar hopen deze bladeren zich op en beginnen ze te rotten. Daardoor ontstaat een smurrie die uiteindelijk hard wordt. Hierdoor blokkeert de dakgoot en stroomt water niet goed meer weg. Omdat water altijd weg wil stromen, zoekt het naar de weg van de minste weerstand. Het kan dan gebeuren dat water aan de binnenkant van je dakgoot overstroomt. Dat zorgt ervoor dat er water in je muren komt. Dat merk je vaak pas als het al veel te laat is en wanneer er grote vochtproblemen ontstaan zijn. Schone dakgoten zijn daarom heel belangrijk dus laat je dakgoot schoonmaken met Univé.

Je nieuwe polis online afsluiten 

Een verzekering is bedoeld om jou het leven makkelijker te maken, vandaar dat het dus ook niet moeilijk is om er een af te sluiten. Je kunt gewoon even naar de site van Univé gaan en daar de voorwaarden doornemen. Check ook de overige Veilig Wonen verzekeringen even, deze zijn namelijk ook heel interessant. Sluit je er meerdere af? Dan krijg je ook nog eens korting.