Wilfert Verweij

Wilfert Verweij begon zijn carrière door spectaculaire tuinen te creëren met gebalanceerde vormen, kleuren en materialen die perfect passen in de natuurlijke leefomgeving.

Informatie over Wilfert Verweij


My-blue-butterfly-1-600x600
Dhali
Money-Tree
refined-energies-100x210cm-september-2023-1800x1350
previous arrow
next arrow

Op 33-jarige leeftijd verhuisde Wilfert naar Florida, waar hij zijn tuinontwerp combineerde met het maken van kunst. Als artistiek constructeur ontwierp hij sculpturen voor privétuinen en openbare gemeentelijke plaatsen. Hij werkte met verschillende (natuurlijke) materialen, zoals Italiaans glas, natuursteen en beton. 

Na 12 jaar keerde hij terug naar Nederland, waar hij zijn kunst voortzette. Hij begon epoxy toe te voegen aan de verschillende materialen die hij gebruikt voor zijn sculpturen en ontwerpen. Wilfert ontwikkelde een nieuwe mengtechniek waarmee hij epoxy kon combineren met specifieke materialen voor zijn hangende kunst, tafels, kommen en sculpturen. 

Door zijn technieken in de loop der jaren te ontwikkelen, ontstond er een nieuwe kunstvorm die hij Epoxionisme noemde. 

Verschillende periodes volgden die Wilfert inspireerden, zoals Het Universum, De Bloemenperiode, Ode aan de Grote Meesters, Elementen, Levensmomenten en Levensenergieën. 

De natuurlijke vormen van het vrouwelijk lichaam, de aantrekkingskracht en persoonlijke verhalen van vrouwen inspireerden hem om sculpturen van vrouwelijke lichamen te creëren. Zijn zogenaamde Killerbodies hebben allemaal hun eigen verhaal en worden gemaakt met behulp van een nieuwe mengtechniek met epoxy, gerecycled materiaal en een mixed media van andere materialen zoals bladgoud.