witte boerderij | Spanjers Architect, the art of living

Witte boerderij als landelijke parel in het groen | Spanjers Architect

Op een prachtige locatie, omgeven door uitgestrekte landerijen, staat deze schitterende witte boerderij naar ontwerp van Spanjers Architect. Hoewel het gebouw pas recentelijk werd gerealiseerd, lijkt het haast of er nooit iets anders op deze plek heeft gestaan. Met de traditionele vormentaal, rieten kap en eiken spanconstructies heeft het architectenbureau perfect beantwoord aan hetgeen deze landelijke omgeving van een woning verlangt. Tegelijkertijd heeft de villa ook een heel eigen karakter met een moderne touch, dankzij de witte gevels en de zwart omlijste raampartijen. Het totaalbeeld is even aansprekend als uniek: een echte parel die het ontdekken meer dan waard is.

Kokendwaterkraan: Quooker Nederland BV. Keuken- en interieurbouw: Van Oirschot Maatkeukens En Interieurbouw.

witte boerderij | Spanjers Architect, the art of living

Regendouche, badkamerkranen: Hotbath BV.

 

Warm en eigentijds

De schitterende witte boerderij is gelegen aan een lange laan in een groen Brabants natuurgebied. Naar alle kanten hebben de bewoners een prachtig uitzicht, maar de vrije kijk op de landerijen aan de achterzijde van de villa is toch wel de meest bijzondere blikvanger. De bewoners, die zelf uit de omgeving komen, hadden de droom om nog een keer zelf te bouwen. Toen deze kavel te koop kwam waren ze direct verkocht. Om de woondroom tot leven te wekken deden ze een beroep op de expertise van Spanjers Architect. ‘‘We wensten een onderhoudsarme en levensloopbestendige villa waar wij heerlijk ontspannen en in het regelmatige gezelschap van onze kinderen en kleinkinderen kunnen vertoeven”, vertellen de bewoners enthousiast. “

Kozijnen: Alument BV. Zwembad: Van Lankveld. Architect: Spanjers Architect. Tuinaanleg: Cas Van Dijck Werken. Rieten dak: Riet- En Dakdekkersbedrijf De Laat. Hoofdaannemer: Bouwbedrijf H. Van Kroonenburg.

witte boerderij | Spanjers Architect, the art of living

Stukwerken: Van Der Made Stucwerken.

 

Binnenplaats

Het hoofdvolume is in de lengte op het perceel gepositioneerd en wordt geflankeerd door een luxe bijgebouw en een zijvleugel. Door deze opzet konden we het leef- en slaapgedeelte van de bewoners op de begane grond situeren en ontstond ruimte voor een binnenplaats met grote tuin.” De keuze voor wit geschilderd metselwerk en een traditionele rieten kap levert een bijzonder beeld op, dat speels wordt onderbroken door gepotdekselde geveldelen. De voorzijde van de villa is bewust ingetogen gehouden, waardoor het gebouw perfect binnen de landelijke omgeving past. De echte wauw-factor bevindt zich aan de achterzijde, waar de grote raampartijen een ultieme beleving van de buitenruimte mogelijk maken.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Dré Wouters

___
Wil je meer zien van Spanjers Architect?