Witte droomvilla | Gerben van Manen
Witte droomvilla | Gerben van Manen
Witte droomvilla | Gerben van Manen
Witte droomvilla | Gerben van Manen
Witte droomvilla | Gerben van Manen
Witte droomvilla | Gerben van Manen
previous arrow
next arrow

Witte droomvilla in de bossen | Gerben van Manen

De woning is perfect afgewerkt

Ergens in de bossen van Zuid-Holland staat een mooie, witte villa. Op zich niet zo bijzonder, zou je denken. Echter zijn er maar weinig woningen in Nederland waar zo goed over is nagedacht en die zo goed zijn afgewerkt als dit huis. Een mooie samenwerking tussen architect Gerben van Manen en aannemer Van der Wiel Bouw.

De zelfontworpen sfeerkeuken is de ruimte waar de bewoners het meest gebruik van maken. Hier is symmetrie het hoofdwoord. Een grote gashaard in de muur geeft de ruimte extra sfeer. Vanuit de keuken heb je zicht op de onderhoudsvriendelijke tuin en de zitkamer. Ook in de zitkamer is een haard gemaakt. Deze is verzonken in de betonnen vloer. Bijzonder is dat er geen glas of ander scherm voor zit. Strak en simpel is hier het devies.

De kasten en suite werden door Nijboer Interieur & Design gemaakt. Zowel van binnen als van buiten zijn ze strak gespoten, want werkelijk alles in dit huis is strak afgewerkt.

Keuken, kookeiland, strakke witte keuken, maatwerk, witte droomvilla, Gerben van Manen

Het schilderwerk (Van der Nat Glas- en Schilderwerken) en het stucwerk (Stucservice.nl) bezorgen de woning een hoge afwerkingsgraad.

De speciale aluminium shutters voor de ramen zijn afkomstig van Style Shutters gevestigd in het Arsenaal (Naarden-Vesting).

Keuken, open haard, gashaard, sfeervol, maatwerk, witte droomvilla, Gerben van Manen

De domotica in de woning zorgt ervoor dat alles, inclusief de haarden, in de woning op afstand kan worden bediend. Een combinatie van SONOS geluidssystemen en boxen van Bowers & Wilkins, zorgt ervoor dat de kamer is voorzien van sublieme geluidseffecten.

Lounge, woonkamer, hoekbank, televisie, Noort Interieur, Sonos audio, witte droomvilla, Gerben van Manen

Het interieurontwerp en de levering van de meubelen werd verzorgd door Noort Interieur uit Noordwijk.

 

Kantoor, werkruimte, Style Shutters, zonwering, bureau, houten vloer, witte droomvilla, Gerben van Manen

De elektrotechniek door heel de woning werd verzorgd door Noort Elektrotechniek.

Het hekwerk en balkon werden vervaardigd door Van Rooijen Hekwerken.

De wasstraat

Op de eerste verdieping bevinden zich de ouderslaapkamer, een kantoor en logeerkamer. De logeerkamer heeft een badkamer en suite. De douche is netjes weggewerkt onder de trap. Ook naast de ouderslaapkamer bevindt zich een badkamer, achter een wand met banken die door Nijboer zijn gemaakt. Daarnaast bevinden zich de douche en wasbakken, door de eigenaar ook wel gekscherend de wasstraat genoemd. Deze benaming past eigenlijk helemaal niet bij de luxe, elegante ruimte met inloopdouches, witte dubbele wasbakken, Vola kranen en een designradiator die eruitziet als een handdoekenrekje.

Slaapkamer, scheidingswand, badkamer, sanitair, kranen VOLA, shutters, Style Shutters, witte droomvilla, Gerben van Manen

Het schitterende bad van COCOON met bijpassende VOLA kraan.


“De douche en wasbakken, door de eigenaar ook wel gekscherend de wasstraat genoemd”


Badkamer, bad, shutters, Style Shutters, witte droomvilla, Gerben van Manen

Op de zolder bevinden zich twee ruime slaapkamers.

Zolder
Op de grote zolder vind je nog twee slaapkamers. De kamers zijn ruim en smaakvol ingericht. Bij de inrichting en het maatwerk in het hele huis hielp Noort Interieur mee. De ene kamer heeft een eigen inloopkast en in de andere kamer valt de sloophouten kast op. Ook hier bevindt zich een badkamer. Deze is voorzien van een dubbele wasbak, een ligbad en een douche.

Domotica
Met een Ipad aan de muur kunnen onder andere het licht, de camerabeveiliging, de gashaarden en het weerstation gemakkelijk worden bediend. Noort elektrotechniek maakte een plan waarbij de techniek ingewikkeld is, maar de bediening zo simpel dat een kind ermee overweg kan.

De hele woning is voorzien van de beste audioapparatuur van Sonos. Dit geavanceerde draadloze audiosysteem maakt het mogelijk om muziek te streamen in iedere ruimte. Zelfs in de entree zitten boxen waar muziek uit komt. “De basmodule hebben we weggewerkt in de onderkant van de trap en de speakers zitten in het plafond. Er is veel verborgen techniek verwerkt in het huis.”

Trap, entree, Sonos, audio, vide, witte droomvilla, Gerben van Manen


“De basmodule hebben we weggewerkt in de onderkant van de trap en de speakers zitten in het plafond”


Tuin, terras, overkapping, lounge chairs, buitenmeubilair, witte droomvilla, Gerben van Manen

De exclusieve tuinmeubelen van BOREK Parasols | Outdoor Furniture.

Tuin, parkeerplaats, garage, symmetrie, witte droomvilla, Gerben van Manen

De garagedeuren zijn afkomstig van Multi-Deur Service.

De successleutel
“Ik zou zo weer met deze partijen gaan samenwerken. Het was een samenwerking waarbij de architect het ontwerp bedacht en de bouwer het uitvoerde. Ik heb aangegeven wat ik wilde en wat ik mooi vond. Die synergie was de successleutel tot een goed team”, aldus de bewoner.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Jaro van Meerten

 

Meer projecten van Gerben van Manen zien?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: