Witte keuken, Culimaat, Villa, Modern, Wit, Strak, Houtelementen

Nieuwbouwvilla met exclusieve witte keuken | Culimaat

Daar waar ooit een braakliggend stuk terrein lag, staat nu een prachtige, ruim opgezette villa. Zowel het exterieur als het interieur werden geheel naar wens van de opdrachtgevers, een gezin met vijf opgroeiende kinderen, vormgegeven. Hierbij was een speciale rol weggelegd voor Culimaat High End Kitchens. Met het ontwerp van een exclusieve witte keuken wist het bedrijf de keukendroom van zijn opdrachtgevers tot leven te wekken.

Prettige woonsfeer

“Drie jaar geleden, toen we deze prachtige, groene plek vonden, zijn de eerste ideeën ontstaan voor de nieuwe woning”, vertellen zij enthousiast. “Op het toen nog braakliggende terrein wilden we een villa laten bouwen met een strak, maar landelijk karakter, passend bij de omgeving. We kozen ervoor om de woning op te bouwen uit drie verdiepingen. Daarnaast wilden we graag een open, lichte sfeer. De woning is daarom voorzien van een ruimtelijke opzet, met open verbindingen en grote glaspartijen. Dit hebben we aangevuld met een zekere warme uitstraling, waardoor een hele prettige woonsfeer is ontstaan.”


“Voor ons is de keuken het hart van een woning, de ruimte waar we met het hele gezin samenkomen”


Witte keuken, Culimaat, Villa, Modern, Wit, Strak, Houtelementen

Met luxe apparatuur, zoals Gaggenau ovens, is deze keuken een droom voor iedere (hobby)kok.

Centrale leefruimte

Bij het bepalen van het interieur vormde de witte keuken een belangrijk uitgangspunt. “Voor ons is de keuken het hart van een woning, de ruimte waar we met het hele gezin samenkomen, koken, eten, maar ook kletsen en genieten”, vertellen de opdrachtgevers. “Met vijf kinderen is het natuurlijk een drukke bedoeling en dan is het prettig om één centrale leefplek te hebben waar we samen tijd door kunnen brengen. Zoekend naar een passend keukenbedrijf om deze woonwens te vertalen, kwamen we uit bij Culimaat. Na een bezoek aan de prachtige showroom en het zien van de vele keukenconcepten waren we direct enthousiast. Ook waren we positief verrast over de prettige omgang, het empathisch vermogen en de verregaande creativiteit van mede-eigenaar en keukenarchitect Twan Swanenberg. We hadden het gevoel dat hij meteen wist waar wij naar op zoek waren en dat gaf veel vertrouwen.”

Het keukenblad is gemaakt van oersterk Corian©.

U-vormige keuken met high end uitstraling

Bijzonder aan de keukens van Culimaat is dat ieder concept een unieke combinatie is van vormgeving, kleur, materiaal en afwerking. Ze worden verbonden door kwaliteit, innovatiekracht en excellent vakmanschap, zowel in design als uitvoering. “Met het bedachte keukenconcept spelen we in op de wensen van de opdrachtgevers, de gezinssituatie, manier van leven en op de gekozen architectuur. Elk concept vertelt als het ware het afzonderlijke verhaal van een klant”, vertelt Twan.

Witte keuken, Culimaat, Villa, Modern, Wit, Strak, Houtelementen


“De ruime opzet in combinatie met de lange vorm van de keuken, zorgt ervoor dat alle bewoners gemakkelijk in de keuken kunnen bewegen”


Mix van materialen voor spannend contrast

Voor de uitwerking koos Twan voor het gebruik van ‘hufterproof’ materialen zoals een Corian® keukenblad. “Het mooie aan het keukenblad is dat het uit één stuk gemaakt is, waardoor er nagenoeg geen naden zichtbaar zijn. Hierdoor heeft de keuken een heel strakke uitstraling gekregen. Daarnaast is het erg prettig in gebruik, omdat het nauwelijks beschadigt”, aldus Twan. “Ook qua apparatuur hebben we gekozen voor de absolute top. In het keukenblad is een stoere PITT Cooking verwerkt van het merk Wave. De apparatenkast is voorzien van een stoomoven, gewone oven en warmhoudplaat van Gaggenau, de spoelbak en verschillende werkplateaus zijn van Artinox. Daarnaast hebben we gekozen voor een extra spoelbak waar gebruik van gemaakt kan worden tijdens bijvoorbeeld feestjes of warme zomerdagen.”

Dankzij de samenwerking tussen Wave en PITT cooking passen de kookpitten en afzuiging in één design.

Belangrijke stempel

Het ontwerp van de witte keuken werd door de ontwerpers van Culimaat geproduceerd, geleverd en op locatie gemonteerd. De hoogwaardige kwaliteit is hierdoor tot in de puntjes nauwkeurig doorgevoerd. “We zijn heel erg blij met de keuken, het ontwerp voldoet aan al onze wensen”, vertellen de opdrachtgevers.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Peter Baas

__

Meer projecten bekijken van Culimaat?