Witte villa, bob manders, the art of living

Modern traditionele witte villa | Bob Manders

Iedere keer iets bijzonders creëren en steeds vernieuwend zijn. Het zijn de grootste drijfveren van architect Bob Manders. Met zijn opvallende signatuur, waarin een moderne en pure uitstraling, vernieuwende elementen, diagonale lijnen en bijzondere aandacht voor lichtspel en natuurlijke omgevingen centraal staan, weet hij telkens een uniek project te realiseren. Deze schitterende witte villa in het midden van Nederland is daar hét bewijs van!

Sterk lijnenspel

“Het belangrijkste uitgangspunt bij ieder project is de vraag wat klanten zoeken in hun woning, of wanneer het een zakelijk project betreft, in hun werkplek,” aldus Bob. “Vaak verschillen woonbehoeften niet zo veel van elkaar. Het verschil zit vaak in de beleving van ruimten en volumes, de mate van openheid en bescherming. Ik beoog altijd een sterk lijnenspel, waarin niet alleen wordt gekozen voor horizontale en verticale vlakken, maar ook voor diagonale lijnen.”

Een elegante, plafondhoge schuifdeur, bekleed met leer van Alphenberg, zorgt ervoor dat de ruimtes verbonden zijn met elkaar, of juist afgesloten kunnen worden. Glas en licht kenmerken het ontwerp van Bob Manders. De binnendeuren zijn van Doors Orange uit Someren.

In- en exterieur met eigen karakter

“De opdrachtgevers wilden graag een mooi uitzicht op de buitenomgeving en later gerealiseerde tuin,” vertelt Bob. “Ik heb er daarom voor gekozen om de woning een open karakter te geven, met name aan de achterzijde, en veel glas te verwerken in de architectuur. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte en de lichtinval, is de villa met de kopse kant naar de weg gesitueerd.”

Spel van schaduwen

Om deze witte villa mooi aan te laten sluiten op de buitenomgeving, zijn de zichtlijnen doorgetrokken in het tuinontwerp. Hierbij werden de door Bob bedachte belijning gehandhaafd en de karakteristieke kenmerken van de woning doorgetrokken in onder andere de keuze voor de bestrating en bomen. De buitenmuren zijn als het ware een ‘doek’ waarop schaduwen van bomen en beplanting een mooi en steeds veranderend beeld creëren.

Witte villa, bob manders, the art of living

Voor de bewoners was het van belang dat ze een goed uitzicht hadden op de tuin. De verlichting van Maretti Lighting maakt de sfeer in de woonkamer extra bijzonder.

Uitpakken met materialen

Naast het exterieur verzorgde Bob bij deze woning ook het interieur van deze witte villa. “We hebben de indeling bewust opengehouden, zodat de leefruimtes met elkaar in verbinding staan,” aldus Bob. “Door het toevoegen van wandafscheidingen hebben we een gevoel van intimiteit en knusheid gecreëerd. Doordat we de architectuur vrij sober hebben gelaten, hebben we aan de binnenzijde van de woning flink kunnen uitpakken met bijzondere materialen. We hebben bijvoorbeeld gekozen voor een marmeren natuurstenen vloer en donkere eiken kastenwanden, die op maat zijn gemaakt.”


“Een echte eyecatcher is  de luxueuze keuken met een robuuste uitstraling”


Witte villa, bob manders, the art of living

Iedere keuken van Culimaat High End Kitchens wordt volledig op maat gemaakt, helemaal naar de sfeer en architectuur van de woning.

Witte villa, bob manders, the art of living

Het gebruik van donker hout, RVS en meen marmeren werkblad geeft de keuken een stoere uitstraling.

Witte villa, bob manders, the art of living

Het gebruik van bijzondere en luxe materialen heeft Van Boven ook doorgetrokken in de realisatie van de badkamer.

Keuken als eyecatcher

Een echte eyecatcher in deze witte villa is de luxueuze keuken met een robuuste uitstraling. Het basisontwerp werd door Bob bedacht. Culimaat High End Kitchens vertaalde dit vervolgens in een maatwerk keuken. “De basis van deze keuken is gebaseerd op ons Vertex model. Dit design blinkt uit vanwege zijn zeer eigen karakter,” vertelt Twan Swanenberg, eigenaar van Culimaat. “De keuken bestaat uit een eiland met een opvallend roestvrijstalen frame en inlegblad, afgewerkt met een rvs strook. Een prachtig marmeren werkblad zorgt hierbij voor een stijlvolle tegenhanger.”

Witte villa, bob manders, the art of living

Het Starline zwembad werd professioneel aangelegd door Van Gemert Zwembaden & Sauna’s bv uit Mill.

Witte villa, bob manders, the art of living

De strakke tuin werd zowel ontworpen als aangelegd door Groenseizoen.

Onderscheidend en vernieuwend

Twan: “De samenwerking met Bob rond dit project was erg prettig. Zijn ontwerpstijl is enorm onderscheidend en vernieuwend. Ieder project weet hij om te zetten naar een uniek geheel. We vinden het geweldig om hier met Culimaat High End Kitchens wederom deel van uit te hebben gemaakt!” En ook Bob kijkt met veel plezier terug op de samenwerking en het project. “We hebben elkaar op een zeer stijlvolle en deskundige wijze weten aan te vullen. Het mooie eindresultaat is hier het bewijs van!”

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jurrit van der Waal 

___

Wil je meer projecten van Bob Manders zien?