witte villa | Denoldervleugels, the art of living

Witte villa met dynamiek door het hele huis | DENOLDERVLEUGELS

Een geplooid in plaats van een gepunt dak, een vide die zowel naar boven als beneden gaat en openslaande terrasdeuren in plaats van ramen bij de hoofslaapkamer, zijn drie van de opvallende kenmerken van deze exclusieve witte villa in het oosten van het land, die duidelijk de signatuur van Florentijn Vleugels draagt. Hij vormt de helft van het duo DENOLDERVLEUGELS dat langzaam maar zeker school begint te maken. Dat vernieuwende architectuur en wooncomfort hand in hand gaan bewijst de tevredenheid van de bewoners.

Parketvloeren (leverancier en plaatsing): Van Der Veen Parket. Meubels en gordijnen: Smellink Wonen + Design. Parketvloeren (merk): Dennebos Flooring. Haarden leverancier: Boudrie Kachels En Haarden. Haarden (merk): Kalfire Fireplaces. Tapijt: Brink & Campman

Luxaflex en screens: Henny Hendriks. Keukenapparatuur (wijnkoelkast): Gaggenau. Keuken (leverancier): Koopman Personal Design. Verlichting (leverancier): Ton Westerik Lichtmeester. Werkblad keuken en achterwand: Michel Oprey & Beisterveld / Neolith

Interieurbouw: Sfeermaker Company. Stalen binnendeuren: Pjokke Dutch Design.

witte villa | Denoldervleugels, the art of living

Schilderwerken: Schildersbedrijf Witteveen.

Inspiratie op Pinterest

Zoals wel vaker vonden de opdrachtgevers hun architect via foto’s van zijn andere ontwerpen op Pinterest. “De vele glaspartijen en de heldere horizontale belijningen vormen een rode draad in ons werk, maar dat geldt ook voor het geplooide dak, dat wel in meer dan één woning hebben toegepast. Mensen beginnen die elementen te herkennen en er zelfs op te zoeken,” zegt Florentijn Vleugels. “Maar we ontwerpen natuurlijk niet zomaar op die manier. Uiteindelijk gaat het om de beleving. Als je kiest voor openslaande terrasdeuren in plaats van een raam heeft dat in dit geval ook te maken met de oriëntatie van de woning. In je slaapkamer kun je zo later op de avond nog de laatste avondzon meepikken. Het past in ons streven optimaal te profiteren van de lichtinval, al dan niet in combinatie met kunstlicht.”

Trappen: Stairway trappen. Sanitair, wastafel, kranen: Koopman Personal Design. Kranen: Hotbath BV. W-installatie: Wesselink Buunk. Kranen, maatwerk tegels: Koopman Personal Design.

Aluminium kozijnen geleverd en gemonteerd: OWK. Bestrating: Schellevis Beton. Materiaal buitenstucwerk: Strikolith. Lamellen gevel wanden: Storax.

Zwembad (leverancier en plaatser): Starline Oost. Gevel stucwerk: Stucadoorsbedrijf Kreijkes. Houten gevelafwerking (materiaal): Keralit. Lamellen overkapping: NV Renson.

Royaler

Het geplooide dak van deze witte villa staat als een sculptuur op de begane grond, maar het geeft de ruimte eronder ook meer hoogte en maakt de kamer daardoor royaler. Terwijl in een puntdak ruimte verloren gaat wordt ze met een geplooid dak in zekere tot en met de laatste kubieke centimeter benut. Dat royale komt ook terug in de traphal. “De trap vormt een verticaal oriëntatiepunt waardoor je als bewoner of bezoeker het hele huis in één oogopslag overziet en de structuur ervan intuïtief begrijpt,” aldus Florentijn Vleugels. “Doordat de vide niet alleen naar boven werkt maar ook naar beneden wordt de kelder bij het huis betrokken en er niet van afgesloten.”

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van DENOLDERVLEUGELS?