Witte vila | Antonissen Interieurbouw, the art of living

Witte villa met ingebouwde gastvrijheid | Antonissen Interieurbouw

Ook een bungalow kan groot zijn. In deze Brabantse nieuwbouwwoning zijn alle ruimtes op de begane grond gesitueerd, wat de witte villa levensloopbestendig maakt. Maar ze is ook verdeeld in een gedeelte voor de bewoners en een bijna even ruim deel voor de geregeld terugkomende gasten. Nochtans was de inspiratie voor de opdrachtgevers een appartement van slechts 110 vierkante meter dat ze, in afwachting van de bouw, twee jaar lang huurden. Antonissen Interieurbouw wist deze bungalow te voorzien van uniek maatwerk, waaronder de inrichting van de badkamer.

Verlichting: Van Poppel Verlichting. E-Installatie: V+S Elektro. Interieurbouw: Antonissen interieurbouw. Houten vloer: Cibo Vloeren. Raamdecoratie: PC Interieurverzorging.

Witte vila | Antonissen Interieurbouw, the art of living

Haard: Haarden & Kachels. Haard (merk): DRU Verwarming BV.

 

Grens stad platteland

Deze witte villa ligt aan de rand van een van de grotere Brabantse steden, op een comfortabele afstand van het centrum en toch omgeven door het platteland. De toegang ligt niet ver van de straat. Het groen van de fraaie tuin situeert zich aan de achterzijde. “We zijn echte stadsmensen,” geven de bewoners toe, “maar we hebben voordien altijd aan de rand van een natuurgebied gewoond. Toen we enkele jaren terug voor de tweede en laatste keer van ons leven besloten te bouwen, kozen we opnieuw voor zo’n plek op de grens van stad en platteland.”

Interieurbouw: Antonissen interieurbouw. Wellness: Cerdic.

Witte vila | Antonissen Interieurbouw, the art of living

W-installatie: Van Den Buijs Beheer.

 

Brabants trekje

De achtergevel is grotendeels van glas, wat de bewoners een prachtig uitzicht geeft op de tuin en erg veel daglicht binnenlaat. De keuken vormt de centrale ruimte in dit deel van de woning. Hoewel links en rechts ervan twee half open zitkamers zijn, lijkt de grote tafel, onder de aantrekkelijke lampen, de meest voor de hand liggende plek mensen te ontvangen, en niet alleen voor een maaltijd. Misschien toch een typisch Brabantse trekje.

Witte vila | Antonissen Interieurbouw, the art of living

Architect: Baudoin Van Alphen Bergers. Aluminium kozijnen: Lealti Geveltechniek. Hoofdaannemer: Bouwbedrijf Kleijngeld. Stukadoor buiten: Stukadoors- en Afbouwbedrijf M van der Looy.

Witte vila | Antonissen Interieurbouw, the art of living

Antonissen Interieurbouw

Frank Antonissen, directeur van Antonissen Interieurbouw, is trots op het vele werk dat zijn bedrijf in deze woning heeft mogen verrichten. “Hoewel onze offerte niet de laagste prijs bood heeft de bouwheer toch voor ons gekozen, omdat wij de beste kwaliteit konden bieden. De bewoners hadden speciale wensen, met name op het gebied van de badkamerinrichting, Ze wisten heel goed hoe ze hun woning wilden vormgeven en onze vakmensen hebben die ideeën vertaald in maatwerk.”

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

___
Wil je meer zien van Antonissen Interieurbouw?