Witte villa met veel lichtinval

Finstral

Deze waanzinnige witte villa maakt deel uit van een landbouwbedrijf. Dat was dan ook de reden dat dit boerderijgebouw werd vormgegeven aan de hand van de lokale landelijke bouwstijl. Deze stijl werd echter gecombineerd met de eigentijdse, moderne architectuur waardoor een subliem totaalbeeld kon ontstaan. De villa is speels en weet op verschillende manieren te verrassen. Het hoogtepunt is de boom die op een op een mooie manier verwerkt werd in het exterieur. Om van dit project een succes te maken werd samengewerkt met Finstral, zij waren verantwoordelijk voor de grote raampartijen met bijpassende kozijnen.

Voordelen van grote raampartijen

De witte villa is gebouwd in een L-vorm. Deze vorm is bevorderend voor de hoeveelheid daglicht die naar binnen komt. Door aan alle zijdes van het huis grote ramen en hefschuifdeuren te plaatsen lopen de binnen en buiten transparant in elkaar over en kan er genoten worden van een fantastisch uitzicht over het landbouwbedrijf. Er werd gekozen voor de schuifdeuren met Cristel volglas optiek waardoor je zo min mogelijk van het vleugelprofiel ziet. De grote raampartijen worden bij Finstral ook wel FIN-Vista genoemd en werden geïntegreerd met Nova-Line kozijnen. Deze kozijnen geven de rustiek, eenvoudige vormen van het gebouw een aangename lichtheid.

Witte villa-Finstral, the art of living

Transparantie en privacy

In het trappenhuis werd een groot, twee verdiepingen hoog, raam gerealiseerd. Het ruitenpatroon van de ramen past perfect bij de lokale landelijke stijl. Hiervoor werden Filigrane beglazingen gebruikt waardoor een verfrissende transparantie in de woning kon ontstaan. De witte villa is dus erg transparant en toegankelijk, toch werd er ook aan de benodigde privacy gedacht. Sommige ramen en deuren kregen daarom een soort van raamfolie die zicht naar binnen tegengaan zonder dat daglicht beperkt wordt.

Al deze aspecten zijn bevorderlijk voor een comfortabele woonomgeving. Er werd rekening gehouden met enorm veel details, waardoor genoten kan worden van een woning die volledig voldoet aan erg veel persoonlijke wensen.

Editor: Media team

Datum: 20-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Finstral