Slider1
slider2
Slider3
slider4
previous arrow
next arrow

Moderne wolkentuin met sfeervolle ambiance | Heart for Gardens

Woning en tuin zijn perfect op elkaar afgestemd

De wens van de bewoners om een klassieke villa in een modern jasje te steken is door Marco van Veldhuizen en Heart for Gardens vertaald naar ‘tijdloos design met aandacht voor detail’. De stijl, visie en werkwijze van beide partijen komen sterk overeen, waardoor woning en tuin perfect op elkaar zijn afgestemd.

Voor de tuin hadden de bewoners duidelijke wensen. “Dit is een typische wolkentuin. We houden niet van bloemetjes, dus er is gekozen voor veel groen en ronde vormen”, vertelt de bewoonster. Rechte zichtlijnen vanuit de woning vormen basis van het tuinontwerp, de tuin en woning staan zo met elkaar in verbinding. Er ontstaat rust, ritme en ruimte.

Tijdloze look
Warme, natuurlijke materialen, weelderig groen en Laurier, Taxus en Buxus in wolkachtige vormen zorgen dat er een sfeervolle en exclusieve ambiance ontstaat. Op die manier zal de tuin over tien tot twintig jaar nog steeds eigentijds en up-to-date aanvoelen. De beplanting die voor deze tijdloze look zorgt zijn de meerstammige bomen en de siergrassen. Het ‘stammenspel’ bij meerstammige bomen geeft een unieke uitstraling en maken deze veel exclusiever dan ‘normale’ bomen.

Het prachtige zwembad is mede mogelijk gemaakt door Pomaz.


“De tuin zal over tien tot twintig jaar nog steeds eigentijds en up-to-date aanvoelen”


Meerstammige bomen en eenduidige siergrassen zorgen voor een tijdloze look en weerspiegelen ook nog eens perfect de seizoenen.

Door grote borders te maken met één soort siergras blijf het geheel modern en strak.

Modern en strak
Door grote borders te maken met één soort siergras blijf het geheel modern en strak, maar omdat siergras van zichzelf weelderig is en meedeint met de wind ontstaat er toch een sfeervol geheel. De beplanting zorgt niet alleen voor een tijdloze look, maar vormt ook nog eens een mooi detail waarin woning en tuin worden verbonden. De toegepaste meerstammige bomen kleuren in het voorjaar schitterend wit waardoor het witte stucwerk van de woning terugkomt en in het najaar kleuren de pluimen van de siergrassen in dezelfde kleur grijs als de tegel van de woning. De verbinding tussen woning en tuin is ook terug te zien in het poolhouse.

De tuinmeubelen zijn gerealiseerd door BOREK.

De speciaal voor de bewoners gemaakte floating divan is een unieke eyecatcher.
Samen met de Fil de fer lamp die ook terug te vinden is in de hal en boven de eettafel vormt dit een uniek en exclusief geheel.

Beda Elektro zorgde voor de moderne buitenverlichting.

Met deze wolkentuin bevinden de bewoners zich het gehele jaar door in de wolken.

Diepte en ruimtelijkheid
Er is letterlijk over ieder detail nagedacht. De keuken vormt het centrale punt van de woning. Vanuit hier is er binnen het tuinontwerp een centrale zichtlijn naar buiten gecreëerd. Omdat een zwembad altijd de aandacht trekt is deze bewust geplaatst binnen deze zichtlijn. Door in lijn van het zwembad een muur te plaatsen met hetzelfde houtwerk als op de woning wordt het oog over het zwembad getrokken richting het einde van de tuin. Hierdoor ontstaat er diepte en ruimtelijkheid. Voor deze muur is er een ‘floating divan’ geplaatst. Deze speciaal voor de bewoners custom made ‘schommel’ vormt een unieke eyecatcher. Door in deze zichtlijn ook nog eens de buitenvariant van de Fil de Fer lamp te plaatsen wordt zelfs het interieur met buiten verbonden.

 

Fotografie: Raphaël Drent

 

 

___

Contactgegevens: 

 • Heart for Gardens
  Meent 1
  3931 MD Woudenberg
 • Contact:
  Tel.: 033 260 00 61
  E-mail: info@heartforgardens.nl
 • Voor meer informatie: www.heartforgardens.nl
 • Marco van Veldhuizen
  Generaal Urquhartlaan 43
  6861 GE Oosterbeek
 • Contact:
  Tel.: +31 (0)26 840 38 36
  E-mail: studio@marcovanveldhuizen.nl
 • Voor meer informatie: www.marcovanveldhuizen.nl

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: