bostuin, Studio Siebers, the art of living

  • Studio Siebers Tuinontwerpers
  • Renseweg 52
  • 5425 PE De Mortel

Wonderlijke bostuin | Studio Siebers

 Soms wandel je door het bos en zou je wensen dat je op die plek een hectare zou kunnen kappen om precies daar, op die magische plek, een huis te bouwen. Het aangename groen om je heen, de rust die er heerst en de vrijheid die het biedt. Nou precies dát lijkt gebeurd te zijn bij de realisatie van deze magnifieke villa! Deze klassieke, witte villa met antraciet dak is strak, modern en verfijnd. En toch misstaat ze totaal niet in deze wonderlijke bostuin. Het accent tussen de woning en de tuin maakt het geheel juist heel interessant! Studio Siebers laat met trots aan ons zien wat zij hier gerealiseerd hebben. 

bostuin, Studio Siebers, the art of living

bostuin, Studio Siebers, the art of living

Fijne plek

Een voorwaarde voor een bostuin die je echt kan beleven is een fijne zitplek. In deze tuin leidt een mooi en breed stenen pad dat onderbroken wordt door frisgroen gras je direct naar zo’n plekje. Het bevat slechts een tuinbankje en wordt omringd door hoge beplanting en zeer hoge bomen. De beschutting maakt van deze plek een veilige haven. Andersom is het uitzicht vanaf het terras aan de villa heel open met lange zichtlijnen. Als je hier woont, maak je gewoon in de avond een wandeling door je eigen tuin… Wat een luxe! 

bostuin, Studio Siebers, the art of living

Tuinarchitectuur

De lange zichtlijnen en interessante ruimteverdelingen in deze bostuin komen natuurlijk niet uit de lucht vallen. Alle credits hiervoor gaan naar goede tuinarchitectuur. Het is letterlijk een kunst om een tuin functioneel en aantrekkelijk te maken waarbij een mooie balans tussen planten, bomen en gras centraal staat. Je hebt dan te maken met een combinatie van wetten en gevoel. Tuinarchitecten kiezen er vaak voor om ruime beplanting aan te brengen naast je terras, zodat je de tuin ingelokt wordt. Tegenwoordig en dus ook hier zie je daarbij vaak rijen beplanting van hetzelfde soort, om eenheid te creëren.

 

 Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Studio Siebers

___

Moderne tuin, Studio Siebers, The Art of Living

___

Meer projecten bekijken van Studio Siebers?