Wonderschone villa met groot zwembad

JURY!

Een woning die de perfecte plek biedt voor levensgeluk en samenzijn met vrienden en familie: zo luidde kort gezegd de wens voor de realisatie van deze wonderschone villa, gelegen op een idyllisch schiereiland in het Westland. Aan architectenbureau JURY! de eer om de woonwens te vertalen in een passend ontwerp. Het resultaat: een unieke eenlaagse villa, die volledig in harmonie is met haar waterrijke omgeving door bijvoorbeeld een groot zwembad.


Woonkamer

Groot zwembad, jacuzzi, JURY!

Alle leveranciers van de woonkamer

Groot zwembad, jacuzzi, JURY!
Groot zwembad, jacuzzi, JURY!

Verrijking voor de omgeving

Met zijn ontwerp wist architect Rob Reintjes van JURY! niet alleen zijn opdrachtgevers te verrassen, maar ook de prachtige omgeving te verrijken. Het huis kreeg op verzoek van de opdrachtgevers één woonlaag en is opgebouwd uit een middenstuk en twee vleugels. Door de keuze voor een lichte asymmetrie is de ingang niet in het midden van de voorgevel gesitueerd en zijn de vleugels onevenredig lang. De gecreëerde dynamische uitstraling past perfect bij het natuurschoon en het bestaande hoogteverschil van het perceel. De betoverende uitstraling van het geheel maakt je als vanzelf nieuwsgierig naar de rest van het huis.


Keuken

Groot zwembad, jacuzzi, JURY!
Groot zwembad, jacuzzi, JURY!

Warme aanblik

Het interieur heeft een warme aanblik, dankzij het gebruik van lichtgekleurd hout met donkere kleuren in steen en de aanwezigheid van planten, flessen en persoonlijke voorwerpen. Hierdoor is een prettig contrastrijk geheel ontstaan waarin je gevoelsmatig nooit uitgekeken raakt. Overal zijn ingenieuze elementen te vinden, zoals een zitbankje midden in de garderobe en een strakke leefkeuken met uitzicht op de schitterende tuin en het grote zwembad. De relatie met de buitenomgeving is versterkt door de integratie van grote raampartijen aan de achterzijde. Daarnaast is er vanuit de vleugels directe toegang tot de tuin gecreëerd, waardoor de verbinding met de fantastische omgeving nog meer tot leven komt.


Buitenruimte

Groot zwembad, jacuzzi, JURY!

Mediterrane beleving

In de bijzonder sfeervolle buitenruimte genieten de opdrachtgevers van diverse terrassen, een jacuzzi en een groot zwembad uitgevoerd in keramisch composiet met carbon. Daarnaast kunnen de opdrachtgevers hier ontspannen in een luxueus poolhouse met bar en buitendouche. De tropische planten op de scheiding tussen gazon en terras hullen de ruimte in een heerlijke mediterrane beleving. Het geslaagde geheel is het resultaat van een constante dialoog tussen architect en opdrachtgevers. Hierdoor ervaren zij vanaf het moment van oplevering ultiem woon- en leefgenot.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 23-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: Jaro van Meerten