Wonderschoon wonen in Amsterdam Oud-Zuid

Herman Peters Architecture & Interior Design

De eerste stap in de entree van deze beneden­woning in het populaire Amsterdam Oud Zuid roept direct nieuwsgierigheid op naar de rest van het interieur. Al in deze prachtige entree kun je zien dat in dit pand met liefde voor details, natuurlijke materialen en kunst is gewerkt. De in open boek gelegde marmeren vloer is een statement op zich. De vloer gaat over in een lichte zandcementvloer nadat je de bronzen taatsdeuren passeert. Een ontwerp van Herman Peters Architecture & Interior­design die de volledige verbouwing en inrichting van het pand op zich nam.


Leefkeuken

Taatsdeuren, interieurontwerp, Herman Peters Architecture & Interiordesign

Alle leveranciers van de leefkeuken

Kokendwaterkraan

Quooker

Taatsdeurscharnieren

FritsJurgens

Linnen Gordijnen

Indivipro

Hanglampen

Maretti Lighting

Gebruik van rijke materialen

Het ruim bemeten gastentoilet in de gang is een plaatje op zich met natuurstenen wand en wastafelblad, bruingrijze kastfronten, een nis met ledverlichting, een ronde gun­metal spoelbak, een bronzen spiegel, een kraan en accessoires van ‘gun metal’ en een zwart toilet. De gebruikte materialen blijken representatief voor de rest van het wonder­schone interieur.


Living

Taatsdeuren, interieurontwerp, Herman Peters Architecture & Interiordesign

De keuken als showstopper

In de gang heb je de keuze om meerdere vertrekken te betreden: het verrassend ruime souterrain met wasruimte en chill­kamer en op de begane grond de leefruimte met keuken, eetkamer en woonkamer of een van de slaapvertrekken met luxe badkamers en chique walk­in­closet. Overal waar je komt in deze gezinswoning – met een niet alledaagse Amsterdamse woonoppervlakte van zo’n tweehonderd vierkante meter – is een rustige, doorgaans witte basis toegepast. Het doet het gedoseerde gebruikte natuursteen, waarvan de platen speciaal in Italië werden uitgekozen, door de hele woning mooi uitkomen. Dat geldt ook voor de kleurrijke kunstwerken van onder meer Nederlandse en Spaanse kunstenaars. Van alle fraaie ruimtes stelen de schitterende lichte keuken met invisible grey natuursteen en messing accessoires, en de tuin­gerichte aanbouw met ruime eettafel en prachtige kroonluchter, in het bijzonder de show.


Bovenverdieping

Taatsdeuren, interieurontwerp, Herman Peters Architecture & Interiordesign

Hoogwaardige afwerking

Herman vertelt over de verbouwing: “Deze woning is volledig gestript en voorzien van een uitbouw aan de tuinzijde. In de uitbouw hebben we twee daklichten geplaatst waardoor veel daglicht is ontstaan. Tussen de keuken en de tv-ruimte hebben we een roomdivider gecreëerd met twee bio ethanol haarden. Het brons getinte glas met het haardvuur geeft de ruimte zo een prachtige gloed.” Herman Peters Architecture & Interiordesign werkte de functioneel ingerichte woning af met bijzonder veel oog voor detail: zo zijn alle plinten in de wanden verwerkt, de badkamers met rijke materialen uitgerust en is de verlichting sfeervol en gedoseerd toegepast. Wonderschoon wonen is voor de bewoners de heerlijke realiteit geworden.

Editor: Media team

Datum: 18-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jaro van Meerten