wonen aan het water, BAAS Architecten, the art of living

Wonen aan het water | BAAS Architecten

Deze luxe villa laat je de drukte van het dagelijks leven even vergeten. De spierwitte door BAAS Architecten ontworpen woning trekt direct de aandacht en is een lust voor het oog. Wanneer de bewoners niet aan het werk zijn of bijkomen in hun droomvilla, maken zij het liefst verre reizen. Als uitgangspunt voor hun interieur hebben zij de kleuren uit een zelfgemaakte foto tijdens één van deze reizen gebruikt. Het wonen aan het water is hier wel getild naar the next level!

wonen aan het water, BAAS Architecten, the art of living

Modern kubisme

De woning valt direct op door de moderne, strakke architectuur en is een spierwitte verschijning. Vanaf de voorzijde van 6 meter wordt het een verrassing gelaten dat de kavel aan de achterzijde een flinke 25 meter betreft. De architectuur ligt als een trechter op de kavel. Aan de voorzijde smal en uitlopend in de breedte aan de achterzijde, zodat de rest van het perceel privacy heeft. De woning opent zich als het ware naar het water toe. Houten vlonders met daarop sfeervolle zitplekjes zorgen ervoor dat je je buiten even terug kunt trekken. Dat contact met het water is echt wel de voornaamste reden waarom we willen wonen aan het water.

Aluminium deuren (steel look) fabrikant: ANYWAYdoors. Aluminium dueren (steel look) leverancier: Deurspecialist Simon Maree.

wonen aan het water, BAAS Architecten, the art of living

Leverancier en plaatser haard: Van Manen Haarden & Kachels.

wonen aan het water, BAAS Architecten, the art of living

Leverancier en plaatser haard: Van Manen Haarden & Kachels.

Reislustig uitgangspunt

Boven de bank pronkt een zeer persoonlijk item: een foto gemaakt door de bewoners zelf in Cambodja. Deze foto is als uitgangspunt genomen in de uitwerking van het interieur in bohemienachtige stijl. De goudgele, grijze en groentinten komen in het hele interieur terug en dienen als basis. Af en toe zijn er uitschieters gemaakt, maar er wordt altijd naar diezelfde kleurtinten teruggegaan. De haard op gas geeft gevoelsmatig warmte aan de ruimte.

Buitenmeubilair: Buitenhof Tuinmeubelen. Natuursteenstrips: The Flagstone Company.

wonen aan het water, BAAS Architecten, the art of living

Architect: BAAS Architecten.Hoofdaannemer: Qbusbouw. Dakramen: Koepellux BV. Kozijnen: Aluprof Netherlands BV.

Zorgvuldig geselecteerd

De glazen wand over de gehele breedte van de keuken en living brengt je in direct contact met de waterkant. Door dunne gordijnen hiervoor te plaatsen, verlies je dit contact nooit volledig. De natuursteenstrips van The Flagstone Company geven nog een extra zetje om buiten naar binnen te halen. Ze lopen vanuit de gevel door over de haard in de keuken. Zo licht als de ruimte en alle muren zijn, zo donker is de keuken uitgevoerd.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr.4
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____
Wil je meer projecten zien van BAAS Architecten?