Wonen aan het water | HaBe, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Wonen aan het water | HaBé Bouwen in Stijl & EVE Architecten

Wonen aan het water, uitkijken over de golvende oppervlakte en wegvaren in je eigen boot vanaf je eigen aanlegsteiger. Het is mogelijk voor de eigenaar van deze woning aan de Loosdrechtse Plassen. Vanuit iedere ruimte in huis kijkt hij uit op het water, met als hoogtepunt de tuinkamer met een speciale pui die helemaal open kan. Zo komen alle elementen samen met maar één doel: genieten. Deze traditioneel gebouwde villa past perfect binnen de omgeving. De woning met rieten kap, matgeglazuurde leipannen, witgestucte gevels en gevelbekleding van zwart gewolmaniseerd larikshout werd ontworpen door EVE Architecten. HaBé Bouwen in stijl verzorgde het totale bouwproject, van sloop tot oplevering.

Wonen aan het water | HaBe, the art of living

Deuren & deurbeslag: Top Deuren B.V. Stalen binnendeuren: De Rooy Metaaldesign.

Deuren & deurbeslag: Top Deuren B.V. Trap & muurleuningen: Soetendaal Trappen.

Keuken & Interieurbouw: Larino Interieurs. Elektrische en domotica installaties: Roseboom Techniek. 

 

Modern ontwerp

EVE Architecten ontwierp het exterieur, interieur en regelde het gehele bouwmanagement. “De grootste uitdaging zat hem erin dat de achterkant de mooiste kant is en dat alle woonfuncties op de waterkant gericht moesten worden”, vertelt architect Edwin van Elk. “De leefruimtes moesten dus naast elkaar geplaatst worden. De bezonning zat echter niet aan de achterkant, want het zuiden ligt aan de linkerkant van de kavel. De ruimtes zijn daarom steeds iets verder de tuin in geplaatst, zodat ze allemaal zonlicht vangen. Zo is er zowel zicht op het water als zonlicht in de woning.” Waar het exterieur een traditionele inslag kreeg, werd voor het interieur gekozen voor een moderner ontwerp. We zien een combinatie van hout en staal, bijvoorbeeld in de deuren.

Wonen aan het water | HaBe, the art of living

Lederen wandbekleding: Alphenberg Leather.

 

Slaapkamers met hoteloplossing

De woonkamer, keuken en achterliggend kantoor staan allemaal in verbinding met elkaar, maar kunnen afgesloten worden met de taatsdeuren. Op de twee bovenverdiepingen vinden we vier slaapkamers met elk een eigen badkamer. Edwin: “Iedere slaapkamer kreeg een hoteloplossing met eigen badkamer en kastenwanden, maar de mainbedroom kreeg iets extra’s: een grote inloopkast en badkamer. En ook vanuit alle slaapkamers heb je zicht op het water.” Bovendien beschikt de tweede verdieping nog over een slaapkamer, technische ruimte en een fitnessruimte. Wonen aan het water is in dit huis écht genieten.

Wonen aan het water | HaBe, the art of living

Sanitair: JEE-O. Keuken & Interieur: Larino Interieurs.

 

Luxe aan het water

Het bijgebouw aan het water verdient onze speciale aandacht. Deze kreeg een strakke uitstraling met een grote hoeveelheid luxe. Als plafondbekleding werd gekozen voor eikenhout en de ruimte werd verder aangekleed met een bar en braai: een combinatie van een barbecue en open haard. Daarnaast bevindt zich een heerlijke wellnessruimte met stoomdouche en een praktische bijkeuken. Hans: “Het betonterras en de houten vlonder worden bij het bijgebouw getrokken door de glazen schuifdeur die helemaal opengevouwen kan worden. De binnenruimte werd extra comfortabel gemaakt met plafondverwarming en een dubbelzijdige open haard. Het boothuis naast de woning stond er al en werd door ons volledig gerenoveerd.”

Wonen aan het water | HaBe, the art of living

Interieurbouw: Larino Interieurs.

Wonen aan het water | HaBe, the art of living

Hoofdannemer: HaBe Bouwen in Stijl. Vouwwanden veranda: Solarlux.

 

Extra comfort en gemak

De verwarming van de woning gebeurt middels een warmteterugwininstallatie en een luchtwarmtepomp. In combinatie met de goed geïsoleerde wanden en het HR-triple-glas resulteert dit in een uiterst duurzame woning. Ook op het gebied van domotica is er gebruikgemaakt van de modernste snufjes: in en om de woning wordt alles aangestuurd middels domotica met KNX-aansluitingen. De verlichting, verwarming en beveiliging zijn allemaal op afstand bestuurbaar. Zonder dat het systeem duidelijk zichtbaar is, verhoogt dit het wooncomfort enorm.

 

Tekst: Evelien de Raaff, gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van HaBé Bouwen in Stijl en EVE Architecten?