Wonen aan water in wellness-sfeer

Welson

Wonen is voor een gezin met een nieuwe villa aan het water niet alleen een genoegen wegens het huis zelf en de omgeving, maar ook door de wellness-faciliteiten. Het zwembad en de spa in de tuin, inclusief de inpandige Finse sauna, werden geleverd door Welson, specialist in zwembaden, spa’s en sauna’s. 


Benedenverdieping

Wellness, luxe villa, Welson

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Banken

Macazz

Meubels

Houweling Interieur

Interieurontwerp

Potuyt Interieuradvies & -ontwerp

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Stoelen

Macazz

Verlichting in de hal

Maretti Lighting

Uitzicht op de polder 

De moderne rietgekapte villa beschikt over een weids uitzicht op de polder en over het water, waaraan diverse villa’s verrezen of in aanbouw zijn. Het perceel is een van de grootste en ligt achteraan in de wijk met zodoende veel privacy rondom. De grote tuin heeft meerdere terrassen en zelfs een mantelzorgwoning. Voor een zwembad en een spa is meer dan voldoende ruimte beschikbaar. We nemen ook een kijkje in de ruim bemeten woning met onder meer een Finse sauna, gelegen bij de fitnessruimte op de begane grond.  

Fijne ambiance  

De woonkamer heeft een roomdivider met doorkijkhaard en is bekleed met luxueus leder. Aan de ene zijde hangt een tv-scherm waar je vanuit een van de drie loungebedden, uitgevoerd in een taupe velours, prima zicht op hebt. Aan de andere zijde bevinden zich de tegenover elkaar Banken: Macazz Interieurmeubilair: Houweling Interieurontwerp: Potuyt Interieuradvies & -ontwerpWelson265gepositioneerde banken, uitgevoerd in een stof passend bij het beige-taupe-zwarte kleurenpalet van het interieur. De luxueuze sierkussens, lampen en accessoires geven het interieur een chique uitstraling. Ook in de woonkeuken geven de verlichtingsarmaturen een sfeervol, chique accent. Boven de in epoxy gelegde houten tafel hangt een speels vormgeven lamp bestaande uit verschillende maten lampen met een warm, amberkleurig licht. De keuken zelf bestaat uit twee grote zwarte kastenwanden, waarvan er één een spoelgedeelte en werkblad heeft. Het bargedeelte van het kookeiland is van hetzelfde materiaal vervaardigd als de eettafel. 


Bovenverdieping

Wellness, luxe villa, Welson

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Suedewand slaapkamer

Alphenberg Leather

Maatwerk bed

Nidum Design Beds

Douche & kranen

Hotbath

Sauna

Welson

Sauna heater & control unit

EOS Saunatechnik GmbH

Luxueus bed 

Op de eerste verdieping bevindt zich de mastersuite met een slaapkamer, walk-in-closet en een badkamer die via zowel de overloop als de walk-in-closet toegankelijk is. De masterbedroom heeft zwarte wanden, een zwart plafond en een luxueus uitgevoerd bed met een hoofdbord van lichtgrijs suède tot aan het plafond en een geïntegreerde tv aan het voeteneinde. De walk-in-closet is deels uitgevoerd met glazen schuifdeuren met een zwart profiel. De badkamer heeft een donkere tegel en een vrijstaand bad met koperen kraan, een wastafel en een douche. Naast de mastersuite zijn er nog twee slaapkamers en een badkamer op deze verdieping. Op zolder is nog een slaapkamer en badkamer te vinden, net als op de begane verdieping. In het souterrain bevinden zich nog een game-room, logeerplek en de wasruimte. 

Lichaam en geest verzorgen  

In het ontwerp van de woning is ook rekening gehouden met ruimte om te kunnen sporten. De bewoners kunnen hier verschillende apparaten gebruiken om fit te blijven. Ook de door Welson ontworpen en gebouwde sauna bij deze fitness, draagt bij aan de nodige ontspanning en gezondheid. De volledig op maat gemaakte sauna, hetgeen standaard is bij Welson, is gemaakt van ayous en oogt strak doordat deze houtsoort weinig noesten heeft. Bovenin is een langwerpig raam geplaatst dat uitzicht biedt op de tuin en ledverlichting achter de rugsteun. De bank is zwevend geplaatst en er zijn vijf zitplaatsen of maximaal drie ligplaatsen. De heldere glazen deuren zijn voorzien van roestvrijstalen scharnieren en deurknop, behalve aan de binnenzijde: daar is deze knop van hout wegens de warmtegeleiding. De Finse saunakachel kan opgegoten worden, zodat je stoom krijgt. Welson-adviseur Henk Bronkhorst: “Een sauna is goed voor je luchtwegen en spieren. Een Finse kachel verwarmt de hele ruimte. In deze Finse sauna zit een Bi-O Mat-kachel. Daarmee kun je een hogere luchtvochtigheid creëren bij een lagere temperatuur, vergeleken met de traditionele Finse saunakachel. Zo ga je eerder transpireren bij een lagere temperatuur en kun je het vaak wat langer volhouden, tot wel een half uur. 


Zwembad

Wellness, luxe villa, Welson

Alle leveranciers van

Zwembad & spa

Welson

Leverancier zwembad

Starline Group B.V.

Zwemmen tegen de stroom in 

Het schitterende zwembad in de tuin ligt wat verder van het huis, achter de veranda en vlak bij het water. De bijbehorende technische ruimte is fraai weggewerkt in een bijgebouw. Over het zwembad zelf vertelt Henk: “Dit is een Starline-zwembad van twaalf meter lang en vier meter tien breed, met een volautomatisch lamellendek. Over dit dek kan een kind bijvoorbeeld lopen zonder onder het dek te komen en in het water te vallen. Het zwembad heeft ook de beschikking over een jetstream, waarmee je tegen de stroom in kunt zwemmen. Het water is continu rond de achtentwintig graden en wordt verwarmd door de warmtepomp die we installeerden.” De trap over de volledige breedte geeft veel ruimte om het bad in te lopen en om heerlijk te loungen in het water. De verlichting onder water geeft ‘s avonds de nodige sfeer aan het zwembad. Henk vervolgt: “Het is een zogenaamd skimmerzwembad, waarbij de skimmers zorgen voor de afvoer naar de technische ruimte waar het water wordt gefilterd via glasparels, een vrij nieuwe techniek, en weer terug-stroomt naar het zwembad. Het bad zelf is uit één stuk gemaakt van wit vinylester en daardoor vrijwel naadloos.” 

Bubbelen met muziek en aromatherapie 

De in Europa gefabriceerde spa, geïnstalleerd iets verderop in de tuin, geeft zes personen tegelijkertijd de mogelijkheid om te relaxen. Er kunnen vierenzestig jets, geïntegreerde verlichting en speakers gebruikt worden via het touch-bedieningspaneel of de app, dankzij de WiFi-module. De spa is daarnaast uitgerust met een aromatherapie-functie en een zuurstoftherapie die ervoor zorgt dat de hoeveelheid zuurstof in het water tot zeventig procent toeneemt. Henk besluit: “De goed geïsoleerde en uv-bestendige cover van maritieme kwaliteit zorgt voor de nodige energiebesparing en houdt het water constant op temperatuur. Hierdoor stap je op ieder moment direct in een warm bad.” 

Editor: Media team

Datum: 24-03-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal