Wonen en werken in een zee van ruimte

Rebecca van Lier Interieurontwerp

We komen binnen in de ruim opgezette woonkeuken. Het imposante kookeiland met aansluitend hierop de bar is precies waar deze ruimte om vraagt. Boven de bar pronkt een organisch vormgegeven bronskleurig hangarmatuur. De lamp biedt een prachtig aanzicht, zowel ingeschakeld als uitgeschakeld. Het natuursteen van het keukenblad van het kookeiland is met opzet anders gekozen dan dat van het aanrecht in de keukenwand. De combinaties van verschillende materialen, motieven en kleuren brengen de strakke vormgeving van de keuken tot leven. De opdrachtgever had al vroeg in het bouwproces zijn zinnen gezet op de stalen trap die nu in het midden van de keuken staat. Rebecca opperde om leer te integreren in de traptreden. Het gebruik van leer is uiteindelijk een terugkomend element in het interieur geworden. Het leer zien we terug in een goudkleurige afwerking op de doorkijkhaard, maar is ook op andere plekken subtiel in het interieur verwerkt. Achter de doorkijkhaard bevindt zich een informele zithoek om via de beamer televisie te kijken op het onopvallende projectiescherm. De zachte groentint van de ligbank mengt mooi met de andere objecten in dit vertrek. 


Keuken

keuken, renovatie, Rebecca van Lier Interieurontwerp, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Keukenapparatuur

Gaggenau

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Volledig maatwerk keuken en interieurbouw

Het Interieurhuys

Volledig maatwerk keuken en interieurbouw

Het Badhuys

Stalen deur

De Rooy Steel Doors

Taatsdeur

Frits Jurgens

Maatwerk eettafel

Stefan Martens maatwerk in interieur

Harmonieus interieurontwerp 

De renovatie van de boerderij begon met een nieuwe indeling van de plattegrond. Rebecca stelde voor om de benedenverdieping te openen en de ruimtes met elkaar te verbinden. De benedenverdieping is getransformeerd tot een open ruimte, waar toch subtiel zones zijn gecreëerd met behulp van glas en variatie in vloeren. Ook het plafond verspringt in hoogte, met een speels en verbindend effect als resultaat. Rebecca heeft er goed op gelet dat de meubels het vertrek vullen zonder massief te ogen. Daarom koos ze bijvoorbeeld voor een ovale eettafel, ronde zitmeubels en luchtige lichtarmaturen. Door te werken met contrasten in materiaal en kleur deelt ze de grote ruimte visueel in een eetgedeelte en een zitgedeelte. Rebecca: “Ik let in mijn ontwerpen altijd op een harmonieuze verbinding tussen de elementen zodat elke hoek van de kamer visueel een samenhangend geheel wordt. Zo maakt het vloerkleed verbinding met de riante hoekbank, het losstaand lounge-element en de natuurstenen salontafel en vormt daarmee een intieme eenheid.” 


Woonkamer

keuken, renovatie, Rebecca van Lier Interieurontwerp, The Art of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Lederen bekleding

Alphenberg Leather

Geluidsinstallatie

Bang & Olufsen Ter Horst

Interieurarchitect

Rebecca van Lier interieurontwerp

Meubilair

Novalis.O

Majestueuse gelaagdheid 

De masterbedroom, gelegen onder de nok van het dak, straalt grandeur uit door de enorme hoogte. De oorspronkelijk dichte deuren zijn vervangen door op maat ontworpen exemplaren van staal en zijn ingelegd met een speels patroon van glas en leer. Hedendaags design wordt hier afgewisseld met traditionele vormen. Wandspots benadrukken het reliëf van de authentieke ruwe bakstenen in de wand. De oude radiatoren zijn vervangen door energiezuinige radiatoren in klassieke stijl en de dragende balkconstructie is in het zicht gelaten. Niemand heeft door dat achter de donkere kastenwand een praktische pantry is gecreëerd. Om je geborgen te voelen in deze hoge ruimte is een blikvanger van formaat onontbeerlijk. Rebecca slaagde erin een stijlvolle kroonluchter te ontwerpen die veel ruimte inneemt zonder lomp te worden. Ze gebruikte luchtige kabels die het geheel body geven omdat het er zoveel zijn. Het albast in de stalen kokers geven de lamp een elegante en warme uitstraling. Samen met de boom die de hoogte inschiet, zorgt de kroonluchter voor een gelaagd effect in de inrichting. 


Bovenverdieping

keuken, renovatie, Rebecca van Lier Interieurontwerp, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Houten deur

Strakk Interieur

Gietvloer

Kleijn Coatings

Vloerluik

LINFI vloerluiken

Ingetogen luxe 

Via de stalen wenteltrap komen we op de eerste verdieping van de boerderij. Ook hier is meer dan genoeg ruimte voor de bewoners en hun gasten. De hoge nok van het dak op de eerste verdieping doet de ruimte nog groter lijken. Aan het einde van de gang, voordat je de masterbedroom in stapt, passeer je de luxe badkamer. Elk detail is met zorg gekozen en de kleurcombinaties stralen een serene rust uit. Baden in het vrijstaande bad geeft je een gevoel van pure luxe. Mooi aan dit bad zijn de matte uitstraling en de strak vormgegeven staande kraan. Net als het bad, zijn de wasbakken gemaakt van het naadloze materiaal solid surface. De unieke vormgeving ervan is, samen met de minimalistische watervalkranen, een prachtig staaltje van vernuftig design. De Italiaanse wandtegels met subtiel reliëf stralen met hun natuurlijke tinten een tijdloze elegantie uit. In de douche is een infraroodpaneel gemonteerd, wat van het douchen een heerlijk spa-momentje maakt. Een discreet mozaïekpatroon in de douche voegt een vleugje speelsheid toe. 

 

Onthaasten in het kwadraat 

Dit is een huis om te onthaasten en om vrienden te ontvangen. Het beschikt over maar liefst drie afzonderlijke ontspanningsruimtes: een gym, een biljartkamer en een bar. Daarnaast is de woning omringd door een royale tuin. De gym, met zijn vloer van leer in visgraatmotief, verdient een speciale vermelding. Het leer zorgt niet alleen voor een luxueuze uitstraling, maar zorgt ook voor comfort en een uitstekende akoestiek. Buiten nodigt een jacuzzi uit tot ultieme ontspanning, terwijl meerdere zithoeken in de tuin een gastvrije sfeer creëren. Te midden van de rustige, landelijke omgeving is het de perfecte plek om tot rust te komen en samen met vrienden het leven te vieren.

Editor: Media team

Datum: 14-06-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Eefke Derks

Fotografie: Jaro van Meerten