Focustrefwoord, Voss Architecture, the art of living

Wonen in de natuur | Voss Architecten

Aan de rand van een natuurgebied ligt deze sfeervolle villa, ontworpen door Voss Architecture. Een villa in het groen, waarbij de connectie met de natuur een groot cadeau is. Het is geen wonder dat er veel aandacht is besteed aan duurzaamheid en natuurlijke materialen. Voss Architecten zijn er goed in geslaagd een harmonisch familiehuis te realiseren. In welke ruimte je ook bent; in deze royale woning voel je je nooit verloren. Het wonen in de natuur is hier duidelijk naar een hoog niveau getild.

Stalen trap: De Rooy Metaaldesign. Tegelvloeren: Porcelanosa.

Focustrefwoord, Voss Architecture, the art of living

Keuken- Volledige realisatie: Meneer Voss.

Focustrefwoord, Voss Architecture, the art of living

Meubiliar: Meijs Wonen. Styling, inrichting en dressoir: Meneer Voss. Interieurbouw: H&S Interieurbouw en Meubelatelier. Haard: Boley Exclusieve Openhaarden.

 

Een elegante ontvangst

Bij binnenkomst springen direct allerlei bijzondere, speciaal voor de woning ontworpen elementen in het oog. De trap met de balusters, die vanuit een koker in drie spijlen ontspruiten en de reling dragen, is een elegant detail en geeft de lichte entree een sierlijk en transparant gevoel. De natuurlijk ogende tegelvloer, die doorloopt in het hele huis, versterkt het gevoel van wonen in de natuur. Dankzij de stalen taatsdeuren kijk je vanuit de hal op het terras en de achtertuin, zo het natuurlandschap in.

Badkamerkranen: Dornbracht. Bad: Arcqua/ CrossTone. Handdoekrek: VOLA.

Focustrefwoord, Voss Architecture, the art of living

Badkamerkranen: Gessi Nederland.

Pendel: Jacco Maris. Barmeubel: Meneer Voss. Binnendueren: Broporte. Multiroom Audio Video & Thuisbioscoop: Roelandschap Audio Video Engineering.


“Net als in de woongedeeltes van het huis wordt ook in deze ruimte de omgeving naar binnen gehaald”


Focustrefwoord, Voss Architecture, the art of living

Elektrische installatie en domotica: Rdm Techniek. Warmte installateur: Klimaz Installatie Service.

 

Ontspannen in elk jaargetijde

De bewoners hebben de keuze uit twee woongedeeltes. Het eerste is een knusse tv- en leeskamer waar het gezin zich heerlijk kan terugtrekken. In het oog springt de kleurrijke bank die bepalend is voor deze ruimte. De tweede living is ingericht rond het sfeervolle haardmeubel, waar de sofa’s omheen zijn gepositioneerd. In de donkere wintermaanden is het hier heerlijk vertoeven. In de verschillende woongedeeltes is goed te zien hoe binnen en buiten met elkaar verweven zijn. Wonen in de natuur is hier goed naar binnen getrokken.

Binnenzwembad: Spijker En Van Ouwerkerk. Aluminium kozijnen (leverancier): Van Dijk Onderhoud & Service B.V. Aluminium vouwwanden (merk): Schüco.

Focustrefwoord, Voss Architecture, the art of living

Badkamerkranen: Vola. DecoStuc: Wendy Schoenaker Decorateurs.

Focustrefwoord, Voss Architecture, the art of living

Gevelstenen: Petersen Benelux.

Tuinontwerp en aanleg: Snoek Puur Groen. Exterieur en interieurontwerp: Voss Architecture. Hoofdaannemer: Bouwbedrijf C. Leeuwis. Beveiliging: Plan Beveiligingstechniek.

 

Baden in weelde

Om eenheid te creëren, zijn de materialen en kleuren van het meubilair door het gehele huis zorgvuldig op elkaar afgestemd. In de master bedroom is het bed gesitueerd tegen een walnoothouten bedwand, aangekleed met donkerblauwe stof. Deze kamer beschikt over een inloopkast en een ruime, rustgevende en suite badkamer met veel natuurlijke elementen. In de sanitaire ruimtes is gekozen voor grijsblauwe Beton Ciré muren, die zowel een stoer als natuurlijk karakter hebben.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff geschreven voor magazine nr.5 2020
Fotografie: Jurrit van der Waal & Voss Architecture

____
Wil je meer projecten zien van Voss Architecture?