Wonen in het bos, Buro Go, the art of living

Wonen in het bos | Buro Go

In de omgeving van Bilthoven ligt een luxe landhuis. De zorgvuldig gekozen maatvoering, de consequente toepassing van kleuren en zorgvuldige materiaalkeuzes laten zien dat deze villa met veel aandacht is gebouwd. Julita Eysink-Reuder is eigenaar van Buro Go voor interieur, begeleiding en advies bij bouw en verbouwing. Samen met architect Michel ter Braak van Ter Braak Architecten stond ze aan de wieg van het ontwerp en het interieurdesign. Het wonen in het bos heeft hier een zeer luxe twist gekregen.

Volledige realisatie & leverancier keuken: RhijnArt Keukens. Materiaal keukenblad: HI-MACS (Via Baars & Bloemhoff). Keukenapparatuur: Gaggenau. Kokendwaterkaan: Quooker Nederland B.V. Keukenontwerp: Buro Go.

Wonen in het bos, Buro Go, the art of living

Gordijnen: Sanbury’s Home Furnishing.

Hart van het huis

Het ontwerp van het huis begint eigenlijk bij de leefkeuken. De keuken wordt aan alle kanten omgeven door de tuin. De veranda benadrukt de horizontale lijn van het landhuis waardoor keuken en veranda een logisch onderdeel van het geheel vormen. Dit wordt versterkt doordat de openingen van de veranda dezelfde afmetingen hebben als de ramen van de keuken. Die symmetrie zorgt voor openheid. Door de vele ramen en de glazen deuren ontstaan er zichtlijnen en mooie verbindingen tussen de kamers onderling.

Interieurontwerp: Buro Go. Sofferingen: Sanbury’s Home Furnishing.

Wonen in het bos, Buro Go, the art of living

Stalen deuren en wijnkast: HDM Metaaldesign.

 

Leefbaar

De mooie zichtlijnen komen ook in de woonkamer terug. Door de vele ramen is de verbinding tussen binnen en buiten nergens ver weg. Wonen in het bos voel je dus ook als je binnen zit! Ook in deze ruimte is het kleurenpalet matzwart, wit en hout toegepast, aangevuld met natuurlijk materialen en zachte stoffen. Op de vloer ligt een parket van brede eikenhouten planken. De hoge plinten in de woning geven het geheel de allure van een jaren 30’-woning.

Wonen in het bos, Buro Go, the art of living


“Als je odner de douche staat, kijk je uit op het bos en het zwembad”


Façade louvers: Sunshield B.V.

Stalen deuren en Wijnkast: HDM Metaaldesign. Thuisbioscoop: Cinemadream.

Façade louvers: Sunshield B.V.

 

Gedurfd comfortabel

In de gastenkamer staat een boxspring met een prachtig uitzicht op de tuin. Het grote raam is voorzien van houten shutters. De kamer is vijf meter hoog waarbij de draagbalken zichtbaar zijn gehouden tot in de nok. Gasten zullen zich zeker welkom voelen. Ook hier zijn de kasten mooi weggewerkt in de schuine wanden en bieden een zee aan opbergruimte. Het veelvuldig combineren van modern met klassieke elementen zoals een antieke boekenkist en dressoir, piano of stoel zou je eclectisch stylen kunnen noemen.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Dré Wouters

_____
Wil je meer projecten zien van Buro Go?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media