villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living
villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living
villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living
previous arrow
next arrow
Slider

Villa in landelijke stijl | Architectenbureau Villa Delphia

Landelijke villa met moderne luxe

Een bijna dertig jaar oude villa, gelegen aan de groene rand van een typisch Brabants dorpje. Wie besluit zo’n villa rigoureus te verbouwen kan rekenen op een kritische blik vanuit de omgeving. En op goedkeuring wanneer blijkt dat de verbouwing met respect voor de woning én de omgeving werd uitgevoerd. Paul Sloven van Architectenbureau Villa Delphia realiseerde een stijlvolle en moderne villa in landelijke stijl, ruim en gezellig. Ideaal voor een jong gezin met opgroeiende kinderen.

De bestaande woning was niet functioneel meer, maar toch werd er besloten om te verbouwen. Zo werden de sfeer en typerende details behouden. Afbreken was misschien praktischer geweest, maar daar voelden de bewoners niets voor.

villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living

villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living

Keuken in landelijke stijl

Door de tegelvloer van de loggia door te laten lopen in de open keuken trekken binnen en buiten op een heel natuurlijke manier naar elkaar toe. De ruimte die je buiten ervaart, ervaar je ook binnen, mede dankzij het riant vormgegeven kookeiland Ligna, met een blad van witte Corian en een prachtig geïntegreerd houten tafelblad, toonbeeld van modern design. De keuken, de strak vormgegeven kastenwand en alle apparatuur werden gemaakt en geleverd door Culimaat High End Kitchens in Berlicum.

villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living


“De keuken is mooi en praktisch en hij past perfect bij de rest van het interieur”


villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living

De strak vormgegeven kwaliteitskeuken van Culimaat High End Kitchens.

Villa verbouwen

Het werd puzzelen, passen en meten. “Figuurzagen op de vierkante centimeter, om de bestaande constructie heen”, aldus Paul Sloven. Na een paar versies waren de bewoners en de architect het eens over het ontwerp. Bouwbedrijf Bodavi BV heeft de hele bouw aangenomen, inclusief de rieten dakbedekking. Die is in opdracht van het bouwbedrijf uitgevoerd door een professionele rietdekker: A.J. Vink uit Ammerzoden.” Het rieten dak is behalve mooi ook heel goed isolerend. Het sluit perfect aan bij de energiezuinige installaties die in de woning gebruikt zijn.

villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living

De parketvloer werd gelegd door Bensing Parket – Parketmeester Tilburg.

villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living

De Jaga radiatoren zijn van het model Briza.

villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living

Achter het bed bevindt zich de walk-in closet, die praktisch weggewerkt is onder de schuine wand. De interieurbouwer was Fivomont Interieurafwerking.

 

Master bedroom

In de master bedroom valt direct de ruim bemeten walk-in closet van maar liefst acht bij drie meter in het oog. Paul Sloven: “We besloten de schuinte aan de achterzijde van de kamer goed te benutten door er deze kast in te integreren. Onder een schuin dak gaat meestal nogal wat ruimte verloren doordat je er niet kunt staan. Deze walk-in closet maakt dat helemaal goed. De hoge muur die de kast nu van het slaapgedeelte scheidt geeft de slaapkamer bovendien veel ruimtelijkheid.” Onder het schuine dakraam van de master bedroom werd het ligbad geplaatst. “Een geweldig idee”, zeggen de bewoners, “baden onder de sterren. Het stond niet op ons lijstje met woonwensen. Maar wie wil dat nou niet?”

villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living

villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living

Houten veranda

Het oorspronkelijke huis, nu de voorkant van de villa, bleef overeind, maar het dak ging eraf. Erachter werd een grote aanbouw gerealiseerd. Door het nieuwe dak van voor naar achter door te trekken werden voor- en achterhuis samengetrokken. De houten veranda die op het verlanglijstje stond werd een loggia: een ruime, maar beschutte plaats, die genoeg plek heeft voor zowel een grote eettafel met stoelen als een fijne zithoek met open haard. Een strakke glazen wand die in delen te schuiven is, scheidt de loggia van het terras erachter en biedt de bewoners veel beschutting. Met de glazen wand gesloten en het haardvuur aan is het zelfs op koude avonden heerlijk warm in de loggia wat het wonen in landelijke stijl nog wat aangenamer maakt.

villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living

villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living

villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living

Op het tuinmeubilair van Borek kunnen de bewoners zelfs genieten wanneer het regent, dankzij de beschutte ligging. De gashaard is van De Groot Kachels.

villa in landelijke stijl, landelijke villa, villa delphia, landelijk wonen, landelijke stijl, the art of living

Groene, kindvriendelijke tuin

De maar liefst 180 meter diepe tuin werd ontworpen door Puur, Buiten-gewone groenprojecten in Liempde. De tuin moest ruim en groen zijn, kindvriendelijk, en rust uitstralen. En de bestaande details, zoals de oude fruitbomen uit de boomgaard die hier eens stond, moesten behouden blijven. Een oud ogend, maar nieuw aangelegd ‘karrenspoor’ leidt het oog en de wandelaar, via een prachtige met hout beklede schuur die dienstdoet als logeerruimte, nu naar een speeltuintje in het midden.

 

Tekst: Lieselot Leeflang
Fotografie: Dré Wouters


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media