Wonen op het snijpunt van comfort en lef

Studio LEF

Via de architect zijn de opdrachtgevers in contact gekomen met Michiel Hoving van Hoving Bouw. Ze zochten een team dat hen van a tot z kon begeleiden en adviseren tijdens de bouw. “Dan ben je bij ons aan het juiste adres”, vertelt Michiel Hoving. “We zorgen voor bouwbegeleiding en bouwuitvoering op maat en kijken al mee vanaf de initiatieffase. We kijken met een kritisch oog naar de bouwtekeningen. Eerst vragen we door: wat willen de opdrachtgevers écht en kan het bouwtechnisch ook goed worden uitgevoerd? We kopen alle werkzaamheden zelf in en doen alles van de uitwerking tot het aandragen van partijen, het aanvragen van vergunningen, het bewaken van de planning en natuurlijk budgetbeheer. ”Gedurende het hele proces heeft Hoving Bouw aandacht voor de juiste beslissingen in het ontwerp en de keuzes in materialen. Zo kwam er in deze woning een haard met een gouden omlijsting, staat er een keuken voorzien van alle luxe en is er een zwevende trap die exact in het ontwerp past. Blikvangers in het exterieur zijn de extra grote glazen pui aan de achterzijde en de enorme zwevende overstek van maar liefst 18 meter. “Een jaar lang kom je elke dag bij je opdrachtgevers over de vloer en neem je samen allerlei beslissingen. Onze opdrachtgevers hebben één contactpersoon voor alles. Dat maakt het voor hen overzichtelijk en gemakkelijk. Het gaat er niet alleen om dat er een mooie woning wordt gebouwd, maar dat er een woning komt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Van de bouw tot de inrichting en de aanleg van de tuin en het zwembad. We doen dit vanaf de allereerste schets en zijn persoonlijk betrokken tot aan het turnkey opleveren van de woning. Zo staan we niet tegenover, maar naast de klant.” 


Entree

Interieurontwerp, Bouwbegeleiding, Studio LEF, The Art of Living

Alle leveranciers van de entree

Tegels

Schellevis

Prachtige zichtlijn
De woning bestaat uit twee woonlagen met op de begane grond de entree, hal, woonkamer, leefkeuken, kantoor, gym, bar, grote slaapkamer met walk-in-closet, badkamer, inloopdouche, gym en functionele ruimtes. De eerste etage beslaat vijf slaapkamers met vijf badkamers. Het ontwerp van Studio LEF betreft vooral de begane grond. Daniëlle: “De entree van deze woning valt op. Het brede glazen portaal heeft wel wat weg van een kunstgalerij. Vanaf hier heb je meteen een prachtige zichtlijn dwars door de woning. De keramische tegel in de hal loopt door in de keuken en naar het terras, waarbij de voegen middels een uitgekiend legplan zijn uitgelijnd. Het zijn precies deze details die er een hoogwaardig interieur van maken.” 


Keuken

Interieurontwerp, Bouwbegeleiding, Studio LEF, The Art of Living

Warm, classy en aantrekkelijk
Ook in deze villa is de keuken het hart van het huis. Grote raampartijen zorgen voor aangename openheid. De mooie vergrijsde eikenhouten kastenwand geeft het geheel een warme en karakteristieke uitstraling. Ron: “De opdrachtgevers hadden de expliciete wens om met zes stoelen aan het keukeneiland te kunnen zitten. Verder hebben we gekozen voor zachte, aardse kleuren met veel naturel tinten. Het blad van het kookeiland is dekton waarin bruin- en grijstinten met marmer en kristallen strepen de natuurlijk structuur van het blad versterken. Door de glossy afwerking is het blad bovendien onderhoudsvrij. En dat is wel zo prettig in een groot gezin.” In het akoestisch plafond zijn bescheiden spots geplaatst en ook de kleine tubes versterken de overtuiging dat minder, meer is. Ook de zwevende treden van de trap zijn opvallend. Net als de deur naar de hal zijn deze bekleed met bufferleer. Vanwege de akoestiek maar ook omdat de treden zo slijtvast en niet glad zijn. 


Woonkamer

Interieurontwerp, Bouwbegeleiding, Studio LEF, The Art of Living

Een wonderlijke reflectie van buiten naar binnen
De woonkamer is via twee bronzen taatsdeuren bereikbaar. De raamdecoratie bestaat ook hier uit een transparante champagnekleurige in-between. De forse roomdivider heeft een subtiele belijning waarbij panelen en de nis voor haard en tv doorlopen. Daniëlle: “Deze roomdivider verdeelt de keuken en kamer, maar brengt ze tegelijkertijd ook samen. Met name door de brede tunnelhaard die van twee kanten zichtbaar is.” De maatwerkkast in de woonkamer is gemaakt van zwart eiken. Mooi detail is de getinte spiegel onderin die, als je op de bank zit, de tuin op een sprookjesachtige manier reflecteert. Mooie rijke muur- bekleding maakt de zitkamer helemaal af. 


Bovenverdieping

Interieurontwerp, Bouwbegeleiding, Studio LEF, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Douchegoot

Easy Drain

Duurzaamheid en kwaliteit
Ook in de badkamer is te zien dat opdrachtgevers steeds hebben gekozen voor duurzaamheid en kwaliteit. De bad-, douche en kleedruimte grenzen aan de grote slaapkamer. In het midden van deze kleedruimte staat een dressoir met Ook in de badkamer is te zien dat opdrachtgevers steeds hebben gekozen voor duurzaamheid en kwaliteit. De bad-, douche en kleedruimte grenzen aan de grote slaapkamer. In het midden van deze kleedruimte staat een dressoir met 


Exterieur

Interieurontwerp, Bouwbegeleiding, Studio LEF, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Kantelbare buitenlamellen

SUNSHIELD

Met de blik van nu: kippenvel
Daniëlle en Ron kijken met tevredenheid terug op dit project. Ron: “Toen alles af was, zijn we op bezoek geweest en hebben hier rondgelopen met kippenvel. Echt, je loopt als het ware door je eigen 3D-ontwerp, want Hoving Bouw heeft het nagenoeg een-op-een uitgevoerd. Daar waar ze afweken hebben ze zelf smaakvolle keuzes gemaakt. De opdrachtgevers kregen met ons plan een houvast, een richting waar ze naartoe konden werken. Ook voor uitvoerders is het fijn om aan de hand van onze film te zien wat de bedoeling is. Daniëlle en ik voelen ons gewaardeerd; erkend in het vak dat wij met zoveel liefde uitoefenen.” “Met de juiste partijen is niets onmogelijk”, vult Michiel aan. “De band die je met de opdrachtgevers opbouwt en het vertrouwen dat ze je geven, daar draait het uiteindelijk echt om. Opdrachtgevers: “We wonen hier nu een half jaar en het bevalt super. Iedere ruimte voelt goed. De kinderen vinden het gaaf en de vibe is goed. Al vanaf het moment dat we de sleutel kregen. Ook de samenwerking met Studio LEF was top. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en het was fijn dat ze snel konden schakelen. We waren ook verrast door hun 3D-ontwerp. Je kon zien dat ze daar hun ziel en zaligheid in hadden gelegd. Alle lof!” 

Editor: Media team

Datum: 24-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Jaro van Meerten