Klassieke stijl | BTTB Helmig, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Woning in klassieke stijl | BTTB Helmig

We komen de woning binnen via een ruime gang met rechts een aparte ruimte voor de jassen en de schoenen. In de hal vinden we de houten trap die ons straks naar de twee verdiepingen zal leiden. Strak in de lak is het dé eyecatcher in de hal. Daarnaast kijken we via drie smalle verticale ramen zo de keuken in. Heldere horizontale zichtlijnen verbinden de ruimten met elkaar. De glas in lood ramen, de sierlijsten, de hoge plinten, de plafondpanelen en de terrazzovloer, alles is tot in de puntjes afgewerkt en past precies bij de klassieke uitstraling van het huis. De ziel van het huis is behouden gebleven. Peter Helmig van BTTB Helmig, gaf een ander perspectief op de beschikbare ruimte.

Respect voor de klassieke stijl

De voorkamer is de place-to-be voor de kinderen. Hier worden computerspelletjes gespeeld en zit het gezin graag met elkaar op de ruime Chester¬field-bank. De halfronde erker is een perfect bewaard authentiek detail. De taatsdeuren naar de woonkamer zijn in een prachtig koperbronzen tint gepoedercoat. In het hele huis ligt een eikenvloer die in de slaapkamers net iets lichter is afgewerkt dan op de begane grond. Overal zijn de originele deuren gerestaureerd en voorzien van nieuw beslag. De afwerking is overal hetzelfde: matzwart.

Stalendeur en glas: Garlo Glas. Openhaard: De Salamander Openhaard BV.


“Ik zie mijn toegevoegde waarde terug in het eindresultaat, voor mij is dat de kroon op mijn werk”


Woonkamer in verbinding met omgeving

Bij de openhaard staat een ruime bank met veel kussens die ons roept om vooral te gaan zitten. Vanaf de bank kijk je de tuin in en heb je het gevoel dat buiten en binnen één zijn. De gehele achtergevel van de woonkamer is van glas dat naar de grond toe schuin afloopt. Aan de zijkant is een nieuwe glazen vouwwand gekomen.

Klassieke stijl | BTTB Helmig, the art of living

Houten jaloezieën: JASNO.

Smaragdgroen aanrechtblad als basis

De keuken heeft volop uitzicht op de tuin, het was een van de ‘must haves’ van de eigenaar. Met veel licht en alle ruimte op en om het aanrecht. Dat is groots genieten. Het uitgangspunt voor het interieur design was het smaragd¬groen gevlamde marmeren aanrechtblad uit Verona. Een niet alledaags vertrekpunt, maar wel een hele interessante. In combinatie met de warm gouden kleur van de stoelen, de uitgesproken lampen boven de grote eettafel, de warme kleden op de grond en het prachtige structuur behang, is ook deze ruimte een statement met een eigentijdse touch.

Badkamer met wellness faciliteiten

De masterbedroom aan de achterzijde van de woning in klassieke stijl en de overzichtelijke dressing zijn meer dan comfortabel. De badkamer is een grote beleving. De kers op de taart. Aan weerszijden van de badkamer vinden we een marmeren plaat met aan iedere kant twee waskommen. De tekening van het marmer zien we terug op de achterwand van de inloopdouche. Ondanks de zwart witte tinten oogt de badkamer warm. Dat komt onder andere door de warm bruine lamellen voor de ramen en ook door de ledverlichting achter de spiegels die trouwens via de app van kleur kan veranderen. Het ruime niervormige bad staat vrij in de ruimte. Je kunt er gemakkelijk met z’n tweeën in zitten of liggen. De inloopdouche met twee regendouches is een weelde. Juist omdat de douchewand van glas is, is de ruimte van de badkamer een geheel gebleven. De bad¬kamer ligt boven de voorkamer en heeft dus ook die mooie halfronde erker.

Tekst: Evelien de Raaff, gebaseerd op een tekst van Linde ten Broek, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Dré Wouters

____
Wil je meer zien van BTTB Helmig?