binnenkijken, woning, carice van houten, the art of living, benedenhuis

Benedenwoning | Actrice Carice van Houten

Dit is de kans om een kijkje te nemen in de woning waar de bekendste actrice van Nederland; Carice van Houten, gewoond heeft. De actrice is bekend van onder andere de film Minoes en de serie Game of Thrones. In 2008 kocht van Houten dit mooie pand voor 1.2 miljoen euro nadat het door de architect volledig gerenoveerd was. Nu is de woning van Carice van Houten verkocht voor 1.5 miljoen.

Karakter

Als we het hebben over karakter in je interieur, is dit een perfect voorbeeld. Een pand midden in hartje Amsterdam. Deze benedenwoning heeft enorm veel uitstraling en sfeer. De inrichting is ruimtelijk met veel gebruik van lichte kleuren in combinatie met natuurlijke elementen zoals hout en beplanting. Het oogt fris, jong en uitnodigend. Je wilt graag naar binnen en voelt je hier welkom.

Luxe in woning van Carice van Houten

De benedenwoning is van alle gemakken voorzien. Zo is de woning verdeeld over twee verdiepingen waar drie slaapkamers en twee badkamers in zijn verwerkt. Ook de keuken heeft de nodige ingebouwde apparatuur. Met onder andere een horeca kraan en een Amerikaanse koelkast en een kookeiland met zitgelegenheid. Hierdoor kan je tijdens het koken in contact blijven met je gezin of gasten.

Fris uiterlijk

De woning van Carice van Houten heeft een fris uiterlijk, er is veel gebruik gemaakt van lichte kleuren, pastel tinten in combinatie met houten elementen, planten en kleurrijke bloemen. Dit geeft de woning een landelijke uitstraling. Het is heel ruimtelijk aangekleed waardoor de woning enorm groot en open lijkt. Delen van het plafond zijn blauw geverfd wat een mooi metafoor is voor de blauwe lucht. Dat versterkt de natuurlijke sfeer in deze woning. Met alle planten, lichte kleuren en materialen boots je het buiten effect na.

Droomwoning

Hiernaast is er ook intieme patio waar deze natuur stijl wordt doorgetrokken. Met een dakterras en een inpandige garage zou je denken dat dit huis een droomwoning is en je hier niet weg wilt. Toch verlaat Carice dit mooie plekje voor een nieuw huis slechts één kilometer verder op. Dit nieuwe huis heeft traditionele hoge plafonds met originele ornamenten. En niet te vergeten: uitzicht op het Vondelpark in Amsterdam.

 

Benieuwd naar de villa van cabaretier Jörgen Raymann?

___

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: www.hollywoodhuizen.nl

 

Bronnen:

  • |
  • |